Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Tampereen Työväen Teatterin syksyssä kaksitoista ensi-iltaa

Tampereen Työväen Teatteri

Tampereen Työväen Teatterin syksyssä kaksitoista ensi-iltaa

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2015 klo 13:00
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

MEDIATIEDOTE 20.8. 2015 vapaa julkaistavaksi


Tampereen Työväen Teatterin syksyssä kaksitoista ensi-iltaa
Tulossa suurmusikaali Desirée ja koko perheen musikaali Mestaritontun seikkailut

 

Tampereen Työväen Teatterin syyskaudessa on kaksitoista ensi-iltaa. Kotimaisia kantaesityksiä on peräti kahdeksan, joista ensimmäisinä kantaesityksensä saavat Pauliina Rauhalan menestysromaaniin perustuva Taivaslaulu sekä Kari Heiskasen käsikirjoittama ja ohjaama Yksi halusta toinen rakkaudesta. Musikaaliensi-iltoja on syksyllä kaksi. Desirée – Pieni yösoitto on hurmaava musikaali rakkauden nälästä ja elämän ilosta. Musikaali aloittaa Suuren näyttämön syksyn syyskuussa. Koko perheen musikaali Mestaritontun seikkailut perustuu Aili Somersalon rakastettuun satuklassikkoon. Ensi-ilta on joulukuussa. TTT-Klubilla tehdään uusia avauksia improvisaation ja dokumenttiteatterin suuntaan.

Musikaali Desirée tuo rakkautta ja parisuhteita Suurelle näyttämölle
Tulossa myös Kari Heiskasen draamakomedia ja bestselleriin perustuva Kohtalon tango

Suuren näyttämön ensi-illat alkavat musikaalilla Desirée – Pieni yösoitto 3.9. Tarina perustuu Ingmar Bergmanin palkittuun elokuvaan. Hugh Wheelerin ja Stephen Sondheimin musikaalin on osuvasti suomentanut Juice Leskinen. Tekijöiksi on saatu musikaalimaailman huippunimet: Ohjaus on Miika Murasen, koreografi on Virve Varjos ja kapellimestarina on Eeva Kontu. Tarinan keskiössä on rakkaus ja sen oikean löytäminen. Musikaalitähtinä ovat muun muassa Veeti Kallio, Petra Karjalainen, Tuire Salenius, Sari Havas ja teatterin uusi kiinnitys Tuukka Huttunen.

Kari Heiskanen ohjaa käsikirjoittamansa uuden draamakomedian Yksi halusta toinen rakkaudesta. Ensi-ilta on 17.9. Kolmen perheen kulissien repeäminen naurattaa, järkyttää ja synnyttää mitä kiehtovinta teatteria. Heiskanen ei tyydy vain huvittamaan paljastuneilla salasuhteilla, moninkertaisilla petoksilla ja hölmöillä valheilla. Näyttelijöiden dream team vie tekstin syvälle nykyihmisen vapauden ja moraalin näennäisyyteen. Rooleissa ovat Aimo Räsänen, Karoliina Kudjoi, Teija Auvinen, Pentti Helin, Janne Kallioniemi ja Suvi-Sini Peltola.

Tiina Puumalainen, joka ohjaa parhaillaan musikaalia Oopperan kummitus Kansallisoopperassa,  ohjaa lokakuussa, 8.10., ensi-iltaan espanjalaisen bestseller-kirjailijan Arturo Pérez-Reverten mestarilliseen romaanin perustuvan näytelmän Kohtalon tango. Tulossa on visuaalisesti vahva draama, jossa rakkaustarina kietoutuu dekkarin jännitykseen. Näytelmä kuljettaa herrasmiesvarasta ja seurapiirirouvaa intohimoisten kohtaamisten, rikosten ja petosten pyörteissä glamouria tihkuvista saleista syrjäkujien salakapakoihin. Maxin roolissa TTT:ssä ensi kertaa vielä vieraileva Nicke Lignell ja Jyrki Mänttäri, Mecha Inzuzan roolissa Soili Markkanen ja Emma-Sofia Hautala (Näty). Koreografeina ovat Osku Heiskanen, Sirpa Suutari-Jääskö ja Jukka Haapalainen, yhteistyössä on mukana Tanssiteatteri MD.

Pauliina Rauhalan romaaniin pohjautuva Taivaslaulu ja komedia Viimeinen pasodoble Eino Salmelaisen näyttämölle
Pauliina Rauhalan esikoisromaani Taivaslaulu sanoitti runollisella kielellään nuoren lestadiolaisparin, Viljan ja Aleksin, tarinan. Teos oli ilmestyttyään kotimaisen kirjallisuuden myynti- ja lainauslistojen kärkipaikoilla. Seija Holman dramatisoima näytelmä saa kantaesityksensä 29.8. ja Oulun kaupunginteatterissa pari viikkoa myöhemmin, 12.9.. Taivaslaulu kertoo hehkuvaan liekkiin roihahtavasta rakkaudesta, sitoutumisesta, nuoren äidin uupumuksesta sekä reitistä, mitä pitkin onni voi palata. Teemana on myös vanhoillislestadiolaisuuden kipupisteet. Taivaslaulun ohjaa Heidi Räsänen. Viljan roolissa on Eriikka Väliahde ja Aleksin roolissa Tommi Raitolehto. Muissa rooleissa Jari Ahola, Teija Auvinen, Jyrki Mänttäri, Suvi-Sini Peltola, Miia Selin, Jukka Saikkonen, Auvo Vihro sekä lapsiavustajia.

Pekka Lepikön uusi komedia Viimeinen pasodoble vie katsojan Espanjan maisemiin, ikääntyneen pariskunnan viimeiseen talveen etelän lämmössä. Kaksikymmentä vuotta sitten Tyyne ja Pentti valitsivat unelman aurinkoisista eläkepäivistä. Mutta oliko ratkaisu sittenkään oikea? Viimeisen pasodoblen ohjaa Anna-Maria Klintrup, ja herkullisissa rooleissa nähdään Ilmari Saarelainen, Marja Packalén, Eeva-Riitta Salo ja Jukka Saikkonen. Kantaesitys  on 30.9. .

Kellariteatterissa Miika Nousiaisen Maaninkavaara ja Marie Jonesin Pikavoitto
Maaninkavaara perustuu Miika Nousiaisen menestysromaaniin. Talonmies Martti Huttusella, sinivalkoisen urheilun super-isällä on unelma ja tavoite: Suomi takaisin Lasse Virénin, Kaarlo Maaningan ja Martti Vainion mitalimaininkeihin ja maailmankartalle. Traagisia ja koomisia elementtejä yhdistelevät, tarkat havainnot suomalaisen perheen arjesta piirtyvät esiin tunnistettavasti. Ensi-ilta on 1.9. Näytelmän ohjaa Jarno Kuosa. Rooleissa Mika Honkanen ja Maija Koivisto.

Mikä voisi mennä pieleen? Kaikki. Ainakin tässä irlantilaisen Marie Jonesin komediassa Pikavoitto.  Se kertoo kahdesta kodinhoitajasta, joiden tavallinen maanantai saa uuden käänteen. Rooleissa nähdään taitavat komediennet Miia Selin ja Heidi Kiviharju. Komedian ohjaa Tuomas Parkkinen. Irlantilainen näytelmäkirjailija Marie Jones tunnetaan muun muassa komediasta Kiviä taskussa. Ensi-ilta on 29.9. Kellariteatterissa.

TTT-Klubilla improvisaatioteatteria ja Suomalainen ”Pressi” Klubi
Improklubilla jokainen ilta on ensi-ilta! Näyttelijät heittävät roolivaatteensa narikkaan ja astuvat lavalle ilman käsikirjoitusta. Improvisaatioteatteri Stella Polariksessa pitkään vaikuttaneen Teijo Elorannan sparraama esitys yllättää joka kerralla. Varmaa on vain se, että illan aikana käytetään korkeatasoisen impron koko kirjoa, spontaanisti sävellettyjä musiikkinumeroita unohtamatta.Joukkueessa Tuukka Huttunen, Janne Kallioniemi, Maija Koivisto, Jari Leppänen, Joonas Mikkilä, Suvi-Sini Peltola, Severi Saarinen sekä Tero Koivisto.

Miltä Suomi näyttää tänään? Suomalaisessa ”Pressi” Klubissa teatterintekijät ja toimittajat käsittelevät ajankohtaisia ilmiöitä tavalla, johon he eivät pysty ilman toisiaan. Yhteistuotannossa rajoja rikkovaa teatteria suomalaisia koskettavista aiheista luovat Tampereen yliopiston näyttelijä- ja journalistiopiskelijat sekä teatterin ja median rautaiset ammattilaiset. Esitys on vaihtoehto tavanomaiselle pikkujouluviihteelle – siinä sekoittuvat musiikkiteatteri, stand up, videotaide ja tutkiva journalismi. Ohjaus Mikko Kanninen ja Samuli Nordberg.

Klassikoita koko perheelle – Suurella näyttämöllä musikaali Mestaritontun seikkailut
TTT satsaa syksyllä lastenteatteriin kolmen näytelmän voimin. Suursatsaus on Aili Somersalon rakastettuun saturomaaniin perustuva musikaali Mestaritontun seikkailut, jonka kantaesitys on joulukuussa. Esityksiä on tulossa kymmenen. Musikaalin ohjaa Minna Hokkanen, sovituksesta vastaa Elissa Määttänen, musiikin säveltää Petri Juutilainen ja koreografi on Hanna Brotherus. Rooleissa TTT:n Matti Pussinen-Eloranta ja Heidi Kiviharju sekä suuri joukko lapsia ja nuoria! Nuoret näyttelijät tulevat Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelma Nätystä, sinfoniaorkesteri koostuu Pirkanmaan musiikkiopiston nuorista soittajista ja tanssijat tulevat Tampereen konservatoriosta.

Lisäksi tulossa on Thorbjörn Egnerin lastenkirjaan perustuvat hammaspeikkotarina Risa ja Räsä syyskuussa Kellariteatterissa ja musiikkinäytelmä Kolme iloista rosvoa, joka tulee ensi-iltaan lokakuussa Eino Salmelaisen näyttämöllä. Se toteutetaan yhteistyössä Tampereen Musiikkiakatemian kanssa, ja näyttämöllä nähdään runsaasti nuorta energiaa.

Huippuvierailuina Rempallaan, ShoWhat, Näyttelijätär ja Ootsä onnellinen?
Eino Salmelaisen näyttämöllä vierailee Turun Linnateatterin suosikkikomedia Rempallaan, rooleissa Anu Sinisalo, Tom Petäjä ja Teemu Aromaa (alk. 19.9. viisi esitystä) sekä pikkujouluaikaan Jarkko Valteen ja Osku Heiskasen hersyvä drag-esitys ShoWhat (alk. 27.11. viisi esitystä). Suurella näyttämöllä vierailee 13.11. ja14.11. Ritva Oksasen 50-vuotista taiteilijanuraa juhlistava kiitetty Näyttelijätär. Oot sä onnellinen? on puolestaan Musiikkiteatteri Kapsäkin esitys, joka vierailee 7.11. ja 18.11. Eino Salmelaisen näyttämöllä.

Ohjelmistossa jatkavat Sirkku Peltolan Hevosten keinu Suurella näyttämöllä, Mielensäpahoittaja ja poika Eino Salmelaisen näyttämöllä, Parasta ennen Kellariteatterissa ja TTT-Klubilla Luolamies sekä Mauno Peppone – Elämä, kuolema ja comeback.

Uusina näyttelijäkiinnityksinä Tuukka Huttunen ja Maija Koivisto
Tuukka Huttunen on valmistunut näyttelijäksi ja teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2002. Hän on Teatteri Siperian perustajajäsen. Hän on tullut tutuksi TTT:n näyttämöllä näytelmissä Maanalainen armeija iskee jälleen (2013) ja Kulkuri (2013) sekä operetissa Kreivitä Mariza. Hän on vieraillut myös Tampereen Teatterissa, Seinäjoen Kaupunginteatterissa sekä Suomen Kansallisteatterissa ja työskennellyt kiinnitettynä näyttelijänä Hämeenlinnan kaupunginteatterissa. Huttunen on syksyllä mukana musikaalissa Desirée ja Improklubilla.

Maija Koivisto on valmistunut keväällä 2015 näyttelijäksi ja teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Hänen viimeisin roolinsa on Peppi Pitkätossun rooli Helsingin Kaupunginteatterissa. Syksyllä hän on mukana näytelmässä Maaninkavaara ja Improklubilla.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi
tiedottaja Mika Kauhanen, 050 401 8252, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

Pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/pressi

Teatterin kotisivut
http://www.ttt-teatteri.fi

 


SYKSYN 2015 ENSI-ILLAT
(ensi-iltajärjestyksessä)


Pauliina Rauhala – Seija Holma
Taivaslaulu
Ohjaus Heidi Räsänen
Kantaesitys 29.8., Eino Salmelaisen näyttämö

Miika Nousiainen
Maaninkavaara  
Ohjaus Jarno Kuosa
Ensi-ilta 1.9., Kellariteatteri

Stephen Sondheim- Hugh Wheeler – Juice Leskinen
Desirée – Pieni yösoitto
(A Little Night Music)
Ohjaus Miika Muranen
Ensi-ilta 3.9. Suuri näyttämö

Kari Heiskanen
Yksi halusta toinen rakkaudesta
Ohjaus Kari Heiskanen
Kantaesitys 17.9., Suuri näyttämö

Marie Jones
Pikavoitto
Ohjaus Tuomas Parkkinen
Ensi-ilta 29.9., Kellariteatteri

Pekka Lepikkö
Viimeinen pasodoble
Ohjaus Anna-Maria Klintrup
Kantaesitys 30.9., Eino Salmelaisen näyttämö

Improklubi
Sparraus Teijo Eloranta
Ensi-ilta 7.10., TTT-Klubi

Thorbjörn Egner
Risa ja Räsä
(Karies och Baktus)
Ohjaus Maarit Pyökäri
Kantaesitys 10.10., Kellariteatteri

Arturo Pérez-Revert – Tiina Puumalainen
Kohtalon tango
(Tango de la Guardia Vieja)
Ohjaus Tiina Puumalainen
Kantaesitys 8.10., Suuri näyttämö

Thorbjörn Egner
Kolme iloista rosvoa
Musiikkinäytelmä
(Folk og rövere i Kardemumma by)
Ohjaus Auvo Vihro
Ensi-ilta 27.10., Eino Salmelaisen näyttämö

Suomalainen ”Pressi” Klubi
Ohjaus Mikko Kanninen ja Samuli Nordberg
Universumin kantaesitys 19.11., TTT-Klubi

Aili Somersalo – Elissa Määttänen
Mestaritontun seikkailut
Musikaali
Ohjaus Minna Hokkanen
Kantaesitys 17.12., Suuri näyttämö

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs