Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Taideakatemian Yö luo viihdettä laman keskelle

Turun ammattikorkeakoulu

Taideakatemian Yö luo viihdettä laman keskelle

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 13:00
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Suomi on lamassa. Työllisyystilanne on vaikea ja rahahuolet painavat. Mutta onko mitään mikä ei ole lamassa? Kyllä on. Viihde.

Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian opiskelijoiden jo perinteeksi muodostunut taidonnäyte Taideakatemian Yö järjestetään tänä vuonna torstaina 5.11. klo 18-22. Linnankadun kampuksella järjestettävä maksuton koko perheen tapahtuma tarjoaa piristystä harmaan arjen keskelle, sillä teemana on tänä vuonna ”Leipää ja sirkushuveja”.

- Valtion rahatilanne sekä muut suuret aiheet ovat olleet pitkään puheenaiheiden kärjessä. Me Taideakatemian opiskelijat haluamme näyttää tämän vuoden teeman kautta, ettei täällä kaikki niin huonosti ole, mitä media välillä maalaa, kertoo tapahtuman projektipäällikkö Kati Vairinen teemanvalintaprosessista.

Ihmispyramideja ja taiteellispoliittista stand upia

Taideakatemian Yö tarjoaa tänäkin vuonna mielenkiintoisia musiikki-, tanssi-, ja sirkuselämyksiä. Linnankadun kampuksen tiloihin on illan aikana ripoteltu yli 20 opiskelijoiden luomaa ohjelmanumeroa. Illan aikana voi esimerkiksi käydä katsomassa, mitä taiteellispoliittinen stand up pitää sisällään tai kurkistaa toimittajaopiskelijoiden luotsaaman talk show’n maailmaan. Uutena lisänä ohjelmasta löytyy myös esityksiä, joihin myös katsojat voivat osallistua.

- Tänä vuonna pääsee esimerkiksi kokeilemaan paitsi itse sirkustaiteilijoiden välineitä ja temppuja, myös sitä, miten ihmispyramidin piirtäminen luonnistuu. Olemme pyrkineet tuottamaan entistä enemmän lapsiystävällisempää ohjelmaa ja luvassa on lasten puuhapaja, joten tapahtuma todella sopii kaikenikäisille, Vairinen muistuttaa.

Uutena tapahtumassa toimii tänä vuonna lahjoituksiin perustuva kirpputori, jonka kautta yleisö pääsee tekemään hyvää. Kirpputorista saatavilla tuotoilla ostetaan taidetarvikkeita tukemaan TYKS:n lapsipotilaiden luovuutta ja kuntoutumista. Tapahtumassa toimii myös teemaan sopiva buffet, joka myy sirkus- ja muiden huvien ohelle leipää ja muita herkkuja.

Projektipäällikkö Vairinen uskoo, että luvassa on ennennäkemätön ilta ja tapahtumasta löytyy jokaiselle jotakin.

- Esityksiä hiotaan priimakuntoon ja näyttelyistä pyritään tekemään entistä vaikuttavampia. Luvassa on mielettömiä esityksiä ja ohjelmanumeroita älyttömän taitavilta tekijöiltä! Vairinen hehkuttaa.

Taideakatemian Yö somessa:
https://www.facebook.com/events/1624571477804072/
https://twitter.com/taideakatemiayo
https://instagram.com/taideakatemianyo/

Liitteenä kuvia viime vuoden Taideakatemian Yöstä. Kuvaaja: Sami Nurmi. 

Lisätietoja:
Kati Vairinen
Projektipäällikkö
puh. 050 324 8524  
kati.vairinen@edu.turkuamk.fi

Liitetiedostot

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs