Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Suoratoisto on Suomessa lataamista suositumpaa

Samsung Electronics Nordic

Suoratoisto on Suomessa lataamista suositumpaa

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2014 klo 09:45
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

 Onko piratismin aika ohi? Peräti 72 prosenttia suomalaisista katsoo televisio-ohjelmia suoratoistettuna. Musiikkia suoratoistaa 66 prosenttia suomalaisista. Suomalaiset ovat selkeästi ruotsalaisia aktiivisempia suoratoistopalveluiden käyttäjiä.

Espoo, 3.lokakuuta, 2014.   Samsungin tilaaman Techonomic Index -kuluttajatutkimuksen mukaan mediasisällön suoratoisto on lataamista suositumpaa. Suoratoistolla tarkoitetaan internetin välityksellä tapahtuvaa suoratoistoa, jossa sisältö latautuu palvelun tilaajalle samanaikaisesti kun sitä esitetään.

Suomalaisista 40 prosenttia kuluttaa suoratoistettua musiikkia kerran viikossa. Suoratoistettua audiovisuaalista sisältöä kulutti viikoittain 45 prosenttia. Suosituinta suoratoisto on nuorten aikuisten parissa, mutta yli 55–vuotiaistakin viidennes hyödynsi suoratoistoa viikoittaisessa mediakulutuksessaan.

Lähes puolet suomalaisista 18–24 -vuotiaista viihtyy enemmän kuin tunnin päivässä suoratoistetun TV- ja videosisällön parissa. Suoratoisto on kohtalaisen suosittua 55–65 -vuotiaidenkin parissa: heistä 30 prosenttia ilmoitti käyttävänsä suoratoistettua TV- tai videosisältöä viikoittain.

Yleisesti ottaen suoratoisto oli lataamista suositumpaa kaikissa Pohjoismaissa. Suomalaisista 14 prosenttia ilmoitti kuluttavansa päivittäin suoratoistettua audiovisuaalista sisältöä. Ladattua sisältöä päivittäin katseli kuusi prosenttia. Ruotsissa vastaavat luvut olivat suoratoiston kohdalla 9 prosenttia ja ladatun sisällön 4 prosenttia.

Suomalaiset ruotsalaisia edellä

Tutkimuksen mukaan suoratoisto on selvästi suositumpaa Suomessa kuin Ruotsissa. Ruotsalaisista suoratoistoa hyödynsi musiikin parissa 59 prosenttia ja suomalaisista 66 prosenttia. TV- ja videosisältöjä katsoi suoratoistettuna 72 prosenttia suomalaisista ja 61 prosenttia ruotsalaisista. Suomalaiset myös latasivat musiikkia sekä TV- ja videosisältöjä enemmän kuin ruotsalaiset.

Tutkimus paljasti myös, että suoratoisto ei ole ainoastaan nuorten juttu. 45–65 -vuotiaista suomalaisista peräti 12 prosenttia katseli suoratoistettua TV- ja videosisältöä päivittäin. Ladattua sisältöä päivittäin kulutti puolet vähemmän. Sen sijaa musiikin kuuntelu suoratoistettuna oli suositumpaa nuorten parissa. 18–24 -vuotiaista viidennes nautti musiikista suoratoistolla päivittäin, yli 55-vuotiaista vain viisi prosenttia.

Suomalaiset keski-ikäiset nauttivat suoratoistetusta AV-sisällöstä ruotsalaisia ikätovereitaan enemmän. Siinä missä suomalaisista yli 45–55 -vuotiaista suoratoistopalveluja käytti päivittäin 12 prosenttia, ruotsalaisista näin teki vain kuusi prosenttia.

Uudet palvelut ajavat kehitystä

Suoratoistopalveluita käytetään yhä enemmän älytelevisioilla. Samsungin Smart TV:t saivat hiljattain tuen YLE Areena -sovellukselle, minkä lisäksi kotisohvan perukoilta voi suoratoistaa sisältöä muun muassa Katsomo-, Ruutu-, HBO-, Youtube-, Spotify- ja Netflix-suoratoistopalveluista.

–       Nyt Smart TV -mallistoomme on saatavissa käytännössä kaikki suosituimmat viihdepalvelut. Enää ongelmana ei ole, etteikö televisiosta tulisi mitään hyvää. Käyttäjä voi itse päättää koska katsoo suosikkiohjelmaansa tai kuuntelee lempi musiikkiansa, kertoo Samsungin AV-tuotteiden myyntijohtaja Markus Nummisalo.

Samsungin teettämään ja tutkimusyhtiö Ipsos Morin tuottamaan Techonomic Index -tutkimukseen vastasi tuhat 18–65 -vuotiasta suomalaista ja neljätuhatta pohjoismaalaista kuluttajaa. Haastattelut tehtiin vuoden 2014 huhtikuussa.

 

Kuluttajakysymykset: Samsungin asiakastuki, 030 6227 515

Simo Arvo, OS/G Viestintä, simo.arvo@osg.fi, p. 040 132 5682

Kuvapyynnöt ja median testilaitteet: samsungpr@osg.fi, p. 0400 630 049

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita? Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, on maailman johtava kodinelektroniikan ja sen komponenttien valmistaja. Tinkimättömällä innovoinilla muutamme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, tableteista, tietokoneista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, LTE-järjestelmistä, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Yrityksellä on 286 000 työntekijää 80 maassa. Yhtiön yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto oli vuonna 2013 159,5 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista: www.samsung.com/fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs