Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Sävellyskilpailun voitto Jyväskylään

Sävellyskilpailun voitto Jyväskylään

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2016 klo 09:15
Julkaisija: Oy Halva Ab

Koiranaamat remixasivat itsensä voittoon

 

Kotimainen makeisvalmistaja Halva järjesti vuoden alussa Halva Remix –kilpailun, jossa yleisöllä oli mahdollisuus tuunata ”Tänään ostetaan Halvan maukasta lakritsaa” -jingleä. Maalis-huhtikuun aikana toteutetun yleisöäänestyksen tulosten ja tuomariston valinnan perusteella kilpailun voitti jyväskyläläinen Koiranaamat-yhtye. Voittajakappale valikoitui kymmenien kilpailuteoksien joukosta. 

Halva Remix -kilpailu kutsui kaikenikäiset musiikinystävät luomaan oman sävellysversionsa Halvan tutusta ”Tänään ostetaan Halvan maukasta lakritsaa” -tunnuskappaleesta. Kilpailussa oli mahdollisuus muokata alkuperäissävelmästä uusi versio tälle vuosituhannelle genrerajoja rikkoen.

Kilpailun voittajaksi valikoitui jyväskyläläinen Koiranaamat-yhtye kymmenien kilpailuun lähetettyjen teosten joukosta. Esikarsinnan myötä yleisö pääsi äänestämään suosikkiaan 11 finalistin joukosta Halva Remix -sivustolla. Voittaja valittiin yleisöäänestyksen ja järjestäjän muodostaman tuomariston valinnan perusteella. Koiranaamat saivat palkinnoksi kilpailun ykkössijasta 1 000 euroa.

Viisihenkiseen Koiranaamat-bändiin kuuluvat parikymppiset nuoret herrat: JT Koura, Timmi Tee, Homppa Mäy, Dj Thebi ja Märkä Maksalaatikko. Yhtyeen historia on lähtöisin Voionmaan lukiosta, jossa bändin jäsenet ovat aloittaneet bänditoiminnan. Tuolloin muodostui joukon ensimmäinen yhtye, acappella-ryhmä Kultakurkut.

– Vanha Halvan lakumainos oli meille kaikille lapsuudesta tuttu. Halusimme toteuttaa musiikkivideon kyseistä mainosta mukaillen, aina tanssiliikkeistä lähtien. Mainoksen hip-hop-tyylinen samplaus oli olennainen lähtökohta kappaleen tekemisessä ja rakensimmekin säkeistöt sen ympärille. Sanoituksessa halusimme tuoda esille rakkautemme siihen mustaan timanttiin, Halvan lakuun, paljastavat Koiranaamat voittaja-remixauksen synnystä.

Voittoisan kilpailukappaleen voi kuunnella Youtubesta: youtu.be/G7CvCTj1FDI

”Tänään ostetaan Halvan Maukasta lakritsaa” on kotimaisen mainosmusiikin ikivihreä

Halvan remix-kilpailun tuunattavana ollut kappale ”Tänään ostetaan Halvan maukasta lakritsaa” on yhä tuttu niin nuorille kuin varttuneemmillekin, ja se muistuttaa kotimaisen brändin maukkaista ja laadukkaista lakritsimakeisista. Tarttuvan sävelmän alkuperäisesittäjänä toimi yhdysvaltalainen laulukvartetti Delta Rhythm Boys, jonka kansansuosio Suomessa oli alkanut esiintymisestä Linnanmäen huvipuiston avajaisissa vuonna 1950.

Sävelmän isä on erityisesti jingle-mainosmusiikin tekemiseen erikoistunut, suomalainen jazz-legenda ja säveltäjä Kaarlo ”Kalle” Kaartinen. Jingle-Charles-nimelläkin tunnetulla Kaartisella on Teoston mukaan nimissään 339 teosta. Halva-jinglen lisäksi hänen tekemistään sävelmistä monille tuttuja klassikoita ovat esimerkiksi ”Ajatar on Forumissa”, Veikkaus-teema sekä Risella-riisi-jingle.

Finalistiteokset ovat kuultavissa sivustolla: www.halva.fi/remix

Lisätietoja:

Oy Halva Ab
Tanja Mäntymäki, markkinointipäällikkö
0400 183 311, tanja.mantymaki@halva.fi
Valimotie 27, 01510 Vantaa

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs