Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Sävellyskilpailu houkutti kitaristeja Costa Ricasta Iraniin

Turun ammattikorkeakoulu

Sävellyskilpailu houkutti kitaristeja Costa Ricasta Iraniin

Tiedote.
Julkaistu: 26.01.2016 klo 12:56
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kitaristi Timo Korhosen organisoimaan sävellyskilpailuun saapui määräaikaan mennessä 42 teosta yli kahdestakymmenestä maasta. Ensimmäistä kertaa järjestettävä kilpailu ylitti järjestäjän odotukset.

The International Timo Korhonen Composition Competition -sävellyskilpailun päämääränä on tuottaa tuoretta soitettavaa kouluikäisille klassisille kitaristeille. Turun ammattikorkeakoulun musiikin yliopettaja ja kitaristi Timo Korhonen on enemmän kuin tyytyväinen kilpailun antiin.

– Sävellyskilpailun järjestäminen verkossa oli tietynlainen testi. En käyttänyt lainkaan maksettua mainontaa, vaan sosiaalinen media oli ainoa tiedotuskanava. Odotin paria kymmentä sävellystä, joten 42 oli erittäin miellyttävä yllätys.

Kansainvälisyys oli alusta asti kilpailun kantavia teemoja. Tästä huolimatta osallistujajoukko oli monipuolisempi kuin Korhonen osasi odottaa, sillä kilpailusävellyksiä tuotettiin kaiken kaikkiaan viidessä maanosassa. Osallistujien kirjo vaihtelee aina sävellyksenopiskelijoista kokeneisiin ammattilaisiin saakka.

Finalistit selvillä

Korhosen vuosi on alkanut tuotoksia tutkien. Jatkoon valikoitui tusina sävellystä kiperän savotan päätteeksi.

– Runsaasta osallistujajoukosta löytyi useampia hienoja teoksia kuin saatoin valita jatkoon. Jatkoon päässeiden keskeisiä valintakriteerejä olivat korkea taiteellinen taso, sävellystekninen osaaminen ja sävellyksen sopivuus nuorille soittajille.

Kilpailu etenee nyt yhteistyössä alan oppilaitosten kanssa. Opiskelijat Turun AMK:n Taideakatemiasta, Turun konservatoriosta ja pääkaupunkiseudun musiikkioppilaitoksista paneutuvat seuraavaksi sävellyksiin.

– Harjoittelu vie kevätlukukauden. Huhtikuussa tallennamme nuorten soittajien esitykset videolle ja touko-kesäkuun vaihteessa avaamme verkkoäänestyksen. Kilpailun voittajat päättää verkkoyhteisö, kertoo Korhonen.

 

Seuraamalla kilpailun Facebook-sivuja pysyt ajan tasalla: https://www.facebook.com/timokorhonencompetition/

 

Lisätiedot:

Timo Korhonen

info@timokorhonen.eu

puh. 050 5985 250

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs