Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Ravintola Zetor täyttää 20 vuotta

HOK-Elanto

Ravintola Zetor täyttää 20 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2011 klo 09:00
Julkaisija: HOK-Elanto

Nyt on aihetta letkeään letkajenkkaan! 20 vuotta sitten, itsenäisyyspäivänä 6.12.1991 avattiin Helsingin ydinkeskustassa aivan uudenlainen ravintola.

 Zetorin 20-vuotispäivää vietetään 6.12. klo 12–24. Ravintola toivottaa tervetulleeksi kaikki kynnelle kykenevät. Tarjolla kakkukahvia ja Linnan juhlien pukuloistetta screeneiltä. 

Aikojen saatossa Sakke Järvenpään suunnittelemaa sisustusta on tultu hämmästelemään pitkienkin matkojen päästä. Ihmetystä herättivät varsinkin aidot sisälle ajetut Zetor-traktorit.

– Zetorin perustaminen oli aikoinaan tietoista vastavirtaan uimista. Olimme vakuuttuneita, että jokaisessa jupissa asuu pieni mummo tai vaari – onhan monen pääkaupungissa asuvan juuret maalla, HOK-Elannon ravintoloiden toimialajohtaja Jouko Heinonen muistelee. Karjalanpaistia popsiessa ja maakuntalehtiä lukiessa koti-ikäväkin hellittää.

– Tarjoamme tunnelmaa ja olotilaa, emme vain ruokaa ja juomaa. On aina yhtä antoisaa nähdä hymyn syttyvän silmiin saakka, kun asiakas bongaa tunnemuistoja herättävän maun, tuoksun tai esineen. Ulkomaalaiset turistit ovat kiitelleet, että Zetor on mielenkiintoisempi kuin moni museo, ravintolajohtaja Niklas Wiedmer toteaa. Zetor lienee myös ainoa ravintola, jossa on myynnissä matkamuistoja.

Zetor on vuosien mittaan ollut monessa mukana. Viihdyttäjistä mainittakoon esimerkiksi legendaarinen Leningrad Cowboys, joka vieraili ravintolassa 4.3.1994 tötteröhiuksineen ja -kenkineen. 1995 Zetorissa järjestettiin ensimmäisen kerran Kullanhuuhdonnan Sisämestaruuskilpailut. Rennot kansainväliset kultakisat huuhdotaan menemään edelleenkin kerran vuodessa.  

Zetor on houkutellut sekä 1997 Pohjanmaalta että 2009 Savosta Zetor-traktorien harrastajat ajelulle. Todeksi todistamaton tarina kertoo, että Pohjanmaalta saapunut traktoriletka teki äkkipysähdyksen Zetorin kohdalla, ja yksi kuljettajista kävi ruuvaamassa ravintolan traktoreista varaosan omaan menopeliinsä.   

1998 oli legendojen syntymävuosi! Zetorin ruokalistalle nousi kolme suosikkiannosta. Säät vaihtuu – muikut ne yhä vielä pysyy, Orimattilan kotitalousopiston kana ja Onnellisten traktorimiesten pihvi ovat listoilla edelleen. Tervetuloa maistamaan!   

Viime vuosina kohua on synnyttänyt uuden Lonkerobaarin avaus sekä kampanja, jossa Zetoriin kerättiin vanhoja puusuksia somisteeksi. Ja mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, ei kohu jää tähän. Zetorilla on vielä monta mukavaa metkua takataskussaan.

Lisätietoja:
Ravintolanjohtaja Niklas Wiedmer, puh. 010 76 64451

Ravintola Zetor, Kaivopiha, Mannerheimintie 3-5
puh. 010 76 64450 (0,0828 €/puhelu + 0,1199 €/min)
zetor.net  

 

 

HOK-Elanto on S-ryhmän suurin alueosuuskauppa, jonka omistavat sen yli puoli miljoonaa asiakasomistajaa. Vuosittainen liikevaihto on 1,7 mrd. euroa, ja yritys työllistää yli 6000 henkilöä. HOK-Elanto palvelee pääkaupunkiseudulla noin 300 toimipaikassa ja on päivittäistavarakaupan markkinajohtaja. Lisäksi HOK-Elanto on Pohjoismaiden suurimpia ravintola-alan toimijoita. hok-elanto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs