Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Possukoripallokenttä voitti Minecraft-turnauksen Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Possukoripallokenttä voitti Minecraft-turnauksen Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 10.11.2014 klo 14:44
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

10.11.2014

Possukoripallokenttä voitti Minecraft-turnauksen Heurekassa

Heurekassa järjestettiin sunnuntaina Minecraft -peliturnaus, jossa haastettiin tekemään Heurekaan uusia näyttelykohteita ja muita rakennelmia. Turnauspäivään Heurekassa osallistui 150 lasta vanhempineen, ja lisäksi kilpailuun lähetettiin viisikymmentä upeaa työtä. Joukossa oli huimia hotelleja, ihmeellisiä maailmoja ja kokonainen uusi tiedekeskus, mutta pääpalkinnon voitti 8-vuotias Rasmus hauskalla possuversiolla Heurekan rottakoripallokentästä. Kilpailutöitä voi nähdä osoitteessa www.heureka.fi/tapahtumat. Turnaus liittyi Heurekan uuteen Maan alle -näyttelyyn, jossa voi mm. katsoa kivan Minecraft-pelivideon.

Minecraft on verkkopeli, jossa pelaajan on mahdollista luoda erilaisia rakennelmia kuutioiden avulla suuressa kolmiulotteisessa maailmassa. Peliä pelaavat erityisesti lapset ja teinit. Pelin alkuaikoina kuutiosta tehtiin lähinnä rakennelmia hirviöitä vastaan, mutta Minecraft kehittyi pian luovaksi ja monimuotoiseksi peliksi, jossa pelaaja työskentelevät nykyään yhdessä luoden mm. uusia rakennelmia, koneita ja virtuaaliyhteisöjä. Nykyään pelin on hankkinut jo liki 17 miljoonaa ihmistä.

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin noin 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs