Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Pertti käyttää kondomia – Pertti Kurikan Nimipäivät muistuttaa kondominkäytöstä Maailman aids-päivänä 1.12.

Pertti käyttää kondomia – Pertti Kurikan Nimipäivät muistuttaa kondominkäytöstä Maailman aids-päivänä 1.12.

Tiedote.
Julkaistu: 30.11.2015 klo 06:00
Julkaisija: HIV-säätiö/Hiv-tukikeskus

Pertti Kurikan Nimipäivät julkaisee uuden biisin ”Pertti käyttää kondomia” tiistaina 1.12.2015, jolloin juhlitaan kansainvälistä Maailman aids-päivää. Euroviisuissakin Suomea edustanut punkbändi esiintyy Maailman aids-päivän tapahtuman pääesiintyjänä 1.12. ravintola Herculeksessa, Helsingissä. PKN on myös julkaissut Facebookissa videon, jossa bändi kertoo kondominkäytöstä ja muistuttaa, että kondomi suojaa seksitaudeilta. Yhtyeen biisintekijä Pertti Kurikka on kuvittanut uniikin turvaseksipakkauksen, jota jaetaan Maailman aids-päivän tapahtumissa.

Pertti käyttää kondomia – Oikeus turvalliseen ja nautinnolliseen seksiin

Pertti Kurikalla on pitkään ollut ajatuksena tehdä biisi kondominkäytöstä. Biisin julkaiseminen kansainvälisenä teemapäivänä välittää myös sanomaa kaikkien oikeudesta turvalliseen ja nautinnolliseen seksiin.

– Uusi biisi on erittäin hyvää musiikkia. Se kertoo siitä että Pertti käyttää kondomia. Se on minusta erittäin hyvä asia, Kurikka kertoo biisin sanomasta.

Maailman aids-päivän teema on tänä vuonna monimuotoisuus, joka näkyy klubin ohjelmassa monella tapaa. Tapahtumassa esiintyy PKN:n lisäksi Rauhatäti & enkelit, jonka settiin kuulu aasialaista rap-lyriikkaa sekä miesburleskitaiteilijat Sir Willy Waterlily & Johnny Moth. Imagessa burleskin runoilijaksi nimitetty Sir Willy ja hänen kollegansa Johnny Moth ovat valmistelleet ainutlaatuisen shown vain Maailman aids-päivän klubia varten. Tapahtuma on kaikille avoin (K18) ja maksuton.

Maailman aids-päivän teemana monimuotoisuuden kunnioittaminen

Hiviin ja hiv-tartunnan saaneisiin kohdistuu edelleen ennakkoluuloja ja turhia pelkoja, joita teemapäivän avulla pyritään poistamaan. Hiv ei tartu arkipäiväisissä tilanteissa tai sosiaalisissa kontakteissa. Lääkitys estää hivin tarttumisen seksissä ja sen ansiosta hiv-tartunnan kanssa voi elää oireetonta ja täysipainoista elämää. Käyttämällä kondomia ja liukuvoidetta voi suojautua hiv- ja muilta seksitautitartunnoilta. Asenteiden muutos vaatii paitsi tietoa, myös ymmärrystä ja kunnioitusta ihmisten erilaisia elämäntarinoita ja monimuotoisuutta kohtaan.

– Tänä vuonna Maailman aids-päivän tapahtuman tarkoituksena on kutsua kaikki mukaan juhlimaan ihmisten monimuotoisuutta. Samalla haluamme lisätä tietoisuutta hivistä ja muistuttaa turvallisen seksin merkityksestä, toteaa viestintäpäällikkö Vilma Pietilä Hiv-tukikeskuksesta.  

Maailman aids-päivänä järjestetään myös muita tapahtumia sekä keskustelu- ja infotilaisuuksia eri puolilla Suomea. Lisätietoa osoitteesta: www.maailmanaidspaiva.fi, www.facebook.com/maailmanaidspaiva 

Maailman aids-päivän klubi

www.facebook.com/events/451938518342568

1.12.2015 klo 18–22
Pertti Kurikan Nimipäivät, Rauhatäti & enkelit, Sir Willy Waterlily & Johnny Moth
Ravintola Hercules, Lönnrotinkatu 4, Helsinki
Vapaa pääsy, K-18

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Vilma Pietilä
viestintäpäällikkö
Hiv-tukikeskus / Maailman aids-päivän toimikunta
vilma.pietila@hivtukikeskus.fi
Puh. 0400 241 465

 

 

 

Kansainvälinen Maailman aids-päivä on vuosittainen teemapäivä, jonka tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidsista sekä kampanjoida hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn ja hiv-positiivisten oikeuksien puolesta. Teemapäivää on järjestetty vuodesta 1988 asti ympäri maailmaa. Maailman aids-päivää Suomessa järjestää toimikunta, johon kuuluu Hiv-tukikeskus, Positiiviset ry, Seta ry, Suomen HIV/aids-sairaanhoitajayhdistys ry, Suomen Lähetysseura, Suomen Punainen Risti, Pro-tukipiste ry ja Väestöliitto. Toimikuntaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs