Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Peregrīnā"iō (Pyhiinvaellus)

BRQ Vantaa Festival

Peregrīnā"iō (Pyhiinvaellus)

Tiedote.
Julkaistu: 14.07.2015 klo 20:30
Julkaisija: BRQ Vantaa Festival

Markku Luolajan-Mikkolan yli kahdeksankymmenen konsertin Pyhiinvaellus -kiertue käy kaikissa Suomen säilyneessä 72:ssa keskiaikaisessa kirkossa vuosina 2015-2017.  Peregrinatio on kunnianosoitus Johann Sebastian Bachin musiikille ja kiertueen kuudessa ohjelmassa soivat niin säestyksettömälle sellolle tehdyt Sarjat (BWV 1007–1012) kuin myös alun perin viululle sävellettyjen Sonaattien ja Partitojen (BWV 1001–1006) sellosovitukset.

Georges Enescu kutsui Bachin viulusonaatit ja -partitat ”viulistien Himalajaksi”, mutta ne ovat kiehtoneet myös sellistejä koko niiden olemassa olon ajan. Heille näiden soittaminen voisi olla kuin kuun tavoittelua taivaalta.  Tällä hetkellä Luolajan-Mikkolan lisäksi maailmassa on vain kaksi sellistiä, jotka pystyvät soittamaan nämä viulusävellykset. LAWO Classics levy-yhtiö julkaisee Markku Luolajan-Mikkolan levytyksen sooloviulupartitoista ja -sonaateista tämän vuoden lopulla. 

Markku Luolajan-Mikkolan pyhiinvaelluksella ei ole suoranaisia esikuvia, mutta hengeltään se noudattaa vanhoja perinteitä. Keskiajallahan periaatteessa jokainen kirkko oli mahdollinen pyhiinvaelluskohde. Soittaja ei kulje matkaansa jalan, kuten pyhiinvaellusperinteeseen kuuluu, vaan pitkää patikointia kuvaa “vaellus” Johann Sebastian Bachin musiikin parissa. Luolajan-Mikkolalla se on kestänyt jo yli 40 vuotta sellosarjojen osalta.

Kiertue alkaa 15.7. Inkoon kirkossa, ja heinäkuussa konsertteja on myös Porvoossa, Espoossa, Pyhtäällä ja Sipoossa. Ohjelmassa on tuolloin 1. soolosellosarja (BWV 1007) ja 1. sooloviulupartita (BWV 1001).

Johann Sebastian Bachin musiikki on suurelta osin polyfonista ja hänen sellosarjansa ja viulupartitansa pohjautuvat myös ranskalaisen barokkimusiikin perinteeseen. Markku Luolajan-Mikkola on levyttänyt 17 CD:tä polyfonista musiikkia Phantasm gambaconsortinsa kanssa, ja sen lisäksi lukuisia levytyksiä ranskalaista barokkimusiikkia. Tämä perusteellinen työ on auttanut häntä kehittymään merkittäväksi Johann Sebastian Bachin jousisoitinmusiikin tulkitsijaksi.

Kiertueen etenemistä ja kuulumisia voi seurata sekä taiteilijan kotisivuilla että sosiaalisessa mediassa. Myös lehdistömateriaalit löytyvät samasta paikasta.

 

www.luolajan-mikkola.fi

www.facebook.com/bachperegrinatio

 

Markku Luolajan-Mikkola

www.luolajan-mikkola.fi

+358 407588185

 

BRQ Vantaa on musiikkijuhla, joka kurkottaa barokkimusiikista ja -soittimista käsin menneeseen ja tulevaan.

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Markku Luolajan-Mikkola.   BRQ Vantaa on Vantaan kaupungin kulttuurikumppani.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs