Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Pekka Toivonen on Vuoden Graafikko 2016

Grafia ry

Pekka Toivonen on Vuoden Graafikko 2016

Tiedote.
Julkaistu: 01.02.2016 klo 16:05
Julkaisija: Grafia ry

FAT, Kasino A4 ja Huili-lehdistäkin tunnettu AD Pekka Toivonen jättää jäähyväisiä graafiselle suunnittelulle: hän on säveltänyt Grafian antaman nimityksen kunniaksi My Signs -teoksen, joka esitetään Temppeliaukion kirkossa 11.5.2016.

Grafian valintaraati perusteli valintaa mm. seuraavasti: "Pekka Toivonen (s. 1979) on graafisen suunnittelun kunnianhimoinen rokkistara, joka on kärsinyt ja taistellut alan puolesta. Toivonen tuntee suunnittelun säännöt ja perinteen, mutta soveltaa niitä tuoreella tavalla.”

Etenkin laadukkaiden julkaisujen suunnittelijana tunnettu Toivonen on suuntaamassa lahjakkuuttaan enemmän musiikin ja videotaiteen saralle. Toukokuussa 2016 järjestettävä Vuoden Graafikko -näyttely onkin performanssi, jossa kantaesityksen saa monimediallinen My Signs -teos.

My Signs -nimisen teoskokonaisuuden keskiössä ovat Toivosen suunnittelemat merkit, logot, symbolit ja tunnukset. "Nämä ovat graafisen urani isoimpia hittejä," Toivonen linjaa. Merkit heräävät henkiin uudella tavalla elävän musiikin ja liikkuvan kuvan keinoin.

Temppeliaukion kirkossa musiikin alttarille nousee Toivosen ja pianon lisäksi hänen kokoamansa superbändi. Sävellyksiä siivittää elokuvallinen heijastus. “Esitys on absurdia sirkusta.” Teoskokonaisuuden sävellystyöstä, sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Toivonen. 

Pitkän linjan julkaisusuunnittelijan esityksen yhteydessä julkaistaan "vielä yksi lehti", käsiohjelma ja katalogi, joka valottaa estradille nostettujen merkkien syntyperää, sekä sitä, miten sävelmät tulkitsevat merkkien viestejä.

 

Pekka Toivonen “My Signs” Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki) 11.5.2016 klo 18 ja 20. Vapaa pääsy, maksullinen käsiohjelma.

www.pekkatoivonen.com

 

Vuoden Graafikko -työryhmä:

Jesse Auersalo

Ilona Ilottu

Kalle Kotila

Anja Reponen

Aki Suvanto

 

Lisätiedot ja kuvapyynnöt: 

Vuoden Graafikko 2016 Pekka Toivonen, 050-583 4415, pekka.toivonen@gmail.com

Grafian viestintäpäällikkö Katja Ojala, 040-847 3875, katja.ojala@grafia.fi

 

Liitetiedostot

Grafia ry on visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö, jonka tarkoituksena on edistää alan tietämystä ja tuntemusta sekä valvoa jäsentensä ammatillisia, oikeudellisia ja taloudellisia etuja. Järjestö on perustettu vuonna 1933. Grafian jäsenet ovat viestintä- ja muotoilualan ammattilaisia. Järjestöön kuuluu noin 1 000 jäsentä ja sillä on yhdeksänjäseninen hallitus. Grafian jäsentoimintaa rahoitetaan suurelta osin Kopioston valokopiointikorvauksilla. Niiden turvin Grafia jakaa apurahoja, tiedottaa ja järjestää koulutusta, tekijänoikeusneuvontaa sekä asianajopalveluja.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs