Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Oululainen digitaalinen nuottikirjasto mullistaa musiikin maailmaa

Oulun ammattikorkeakoulu

Oululainen digitaalinen nuottikirjasto mullistaa musiikin maailmaa

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2012 klo 09:34
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) Kirjaston ja Kulttuurialan yksikön yhteistyössä tuottama Digitaalinen nuottikirjasto on edelläkävijä klassisen musiikin saralla. Oululaisen diplomisäveltäjä Kari Kuosmasen ja Oamkin Kirjaston informaatikko Tiina Tolosen suurimmaksi osaksi vapaaehtoistyönä rakennettu digitaalinen nuottikirjasto sisältää lähes 1 400 nuotinnosta, joista 660 on Franz Schubertin lauluja.

Digitaalinen nuottikirjasto syntyi Oamkissa lehtorina työskennelleen Kari Kuosmasen diginuottikokoelmasta, jonka hän halusi saada verkkoon vapaasti jaettavaksi. Sopiva paikka löytyi e-Concerthouse-verkkopalvelusta, joka on erikoistunut klassisen musiikin livekonserttien lähettämiseen verkossa. Nuottikirjastoa oli suunniteltu jo 1990-luvun lopulta lähtien, ja varsinaiseen toimintaan päästiin syksyllä 2007, kun informaatikko Tiina Tolonen astui mukaan projektiin. Monivaiheinen projekti tuotti tulosta Digitaalisen nuottikirjaston ovien avautuessa virallisesti 18.3.2008.

Digitaalisen nuottikirjaston tekijät haluavat tukea kestävää kehitystä lataamalla kaiken tekijänoikeusvapaan materiaalin Internetiin vapaasti käytettäväksi. Tavoitteena on portaali, josta löytyisi musiikkikirjallisuus kaikessa kirjossaan. Kirjaston kehittämiseen voi osallistua kuka tahansa tekijänoikeuslain puitteissa lähettämällä sinne omia nuotinnoksiaan julkaistavaksi.

Digitaalinen nuottikirjasto poikkeaa muista ilmaisia nuotteja tarjoavista Internet-sivustoista siten, että Sibelius Scorch -muodossa tallennettujen nuottien ansiosta käyttäjillä on mahdollisuus niiden kuuntelemiseen, transponoimiseen eli sävelkorkeuden muuttamiseen sekä tulostamiseen. Nuotit on myös järjestetty kirjastomaiseen muotoon sopivan kokoonpanon löytämisen helpottamiseksi.

Nuottikirjaston olemassaoloa juhlistetaan lauantaina 29.9. klo 15 Schubertin laulumusiikkia sisältävällä Schubert Online -konsertilla Tulindbergin salissa (Lintulammentie 1–3, Oulu). Konsertissa esiintyy näyttävä joukko laulajia ja pianisteja Oulun seudulta, muun muassa Anna-Maria Jurvelin ja Jussi Juola. Helena Juntunen esiintyy videoyhteyden välityksellä. Konsertti lähetetään suorana lähetyksenä e-Concerthouse.com-sivuston välityksellä. Konsertti on osa Oulun konservatorion 60-vuotisjuhlasyksyn ohjelmistoa.

Digitaalinen nuottikirjasto on osoitteessa e-concerthouse.com/fi/kirjasto/nuottikirjasto.

Lisätietoja

Digitaalinen nuottikirjasto: Tiina Tolonen, informaatikko, 040 141 5068, tiina.tolonen@oamk.fi

Schubert Online -konsertti: Kimmo Pihlajamaa, 050 414 7271, kimmo.pihlajamaa@oulunsalo.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs