Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Otto Kylmälä Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteelliseksi johtajaksi

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry

Otto Kylmälä Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteelliseksi johtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2014 klo 08:13
Julkaisija: Oulun Musiikkivideofestivaalit ry

Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteelliseksi johtajaksi on kutsuttu musiikkivideo-ohjaaja Otto Kylmälä. Kylmälä aloittaa tehtävässä maaliskuun alussa, ja 21. Oulun Musiikkivideofestivaalit järjestetään 27.-31. elokuuta.

Kylmälä työskentelee tällä hetkellä vapaana mainos- ja elokuvaohjaajana. Kylmälän ohjaamia videoita on nähty ja palkittu Oulun Musiikkivideofestivaalien kivijalkana tunnetussa kotimaisessa musiikkivideokilpailussa, ja hän on vuosien varrella myös kuratoinut videonäytöksiä festivaaliohjelmistoon. Kylmälä toimi kotimaisen kilpailun tuomaristossa vuonna 2009. Kylmälä on myös Tampereella huhtikuussa järjestettävän Loud Silents -mykkäelokuvafestivaalin taiteellinen johtaja.

"Aloitan työni Oulun Musiikkivideofestivaaleilla nöyränä minulle suodusta mahdollisuudesta. On innostavaa päästä mukaan organisaatioon, jolla on festivaalikentässä pitkä historia, ja joka on myös motivoitunut kehittämään sen tulevaisuutta. Tarkoituksena onkin kunnioittaa perinteitä, mutta samalla myös suunnata katse tulevaisuuteen ja miettiä, miten OMVF voi entistä paremmin palvella kotimaisia musiikkivideoiden tekijöitä, harrastajia ja festivaaliyleisöä”, kuvailee Kylmälä tavoitteitaan.

”Tällä hetkellä työni pääpainona on kotimaisen kilpailun ja muun ohjelmiston kehittäminen, musiikkialan ja videoiden tekijöiden yhteen saattaminen sekä yhteistyöprojektien ja kansainvälistymisen ideointi. Odotan mielenkiinnolla OMVF:n ja sen yhteistyöprojektien parissa työskentelyä yhdessä hallituksen ja muun tekijätiimin kanssa”, Kylmälä kertoo. 

Oulun Musiikkivideofestivaalien ohjelmisto uudistuu. Tavoitteena on kasvattaa festivaalin roolia audiovisuaalisen- ja musiikkitoimialan ammattilaisten, erityisesti nuorien tekijöiden ammattiosaamista lisäävänä tapahtumana. Viime vuosina erillisenä tapahtuma järjestetyn MusiXine -festivaalin elokuvaohjelmisto palaa osaksi elokuisia festivaaleja, joten MusiXinea ei järjestetä omana tapahtumanaan maaliskuussa.

Oulun Musiikkivideofestivaalien kotimainen musiikkivideokilpailu avataan ilmoittautumisille toukokuussa ja tapahtuman koko ohjelmisto julkaistaan kesäkuussa. Oulun Musiikkivideofestivaalit on osa Oulun juhlaviikkoja.

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry järjestää elokuisen päätapahtuman lisäksi Doc Lounge -dokumenttielokuvaklubeja ja hallinnoi Suomen laajinta yksityistä musiikkivideoarkistoa, joka kattaa tällä hetkellä lähes 3500 kotimaista videota vuosilta 1994–2013.

Lisätietoja:

Maija Laine
vastaava tuottaja
0415068344
maija@omvf.net

Otto Kylmälä
taiteellinen johtaja
otto@omvf.net

Oulun Musiikkivideofestivaalit ry
www.omvf.net

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs