Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Öppet hus med program på nya Zabadak

Turun kaupunki

Öppet hus med program på nya Zabadak

Pressmeddelande.
Publicerad: 26.02.2016 kl. 16:15
Utgivare: Turun kaupunki

På ungdomsverksamhet Zabadak, som öppnades i början av året i de ungas konst- och aktivitetshus Vimma, är det officiell invigning och öppet hus fredagen den 4 mars. Närvarande är flera personer som under årens lopp varit med i och stött ungdomslokalens verksamhet. Under kvällens program får vi också höra om Zabadaks historia.

På programmet står bland annat välkomstord av direktören för ungdomstjänster Annina Lehtiö-Vainio, ett inlägg av riksdagsman Stefan Wallin om vikten av svenskspråkig ungdomsverksamhet och en hälsning från polisen. Dessutom berättar avdelningschefen för ungdomstjänsterna Kerstin Paananen och kuratorn Marko Winter om den kommande historiken över ungdomslokalen.

– Det här är ett utmärkt tillfälle också för vårdnadshavare att komma och bekanta sig med personalen, lokalerna och verksamheten. Jag vill vara med om att utveckla en aktiv och mångsidig verksamhet för de unga, säger Mika Harjula som flyttade till Åbo från Sverige för åtta år sedan och som i januari började som handledare på Zabadak.

Under våren utlovas på Zabadak bland annat läger, spelevenemang, teaterbesök samt olika slags besök, workshoppar och filmkvällar.

Handledarna Mika Harjula och Kaarina Ruusuvirta-Okur som arbetar på Zabadak vill också aktivt uppmuntra ungdomarna att utveckla idéer till egna projekt och evenemang.

År 2016 är ett jubileumsår för ungdomsarbetet i Åbo som fyller 70. Kvällen med öppet hus på Zabadak ingår i jubileumsårets officiella program.

Öppet hus på svenska ungdomsgården Zabadak i de ungas konst- och aktivitetshus Vimma (Auragatan 16, 4 våningen) fredagen den 4 mars kl. 17–20. Välkomna!

(Bifogat finns inbjudan på både svenska och finska.)

 Mer information:

Instruktör Mika Harjula, tel. 040 689 3973
mika.harjula@turku.fi

Fritidssektorn
Ungdomstjänster

Instruktör Kaarina Ruusuvirta-Okur, tel. (02) 262 3338
kaarina.ruusuvirta-okur@turku.fi

Fritidssektorn
Ungdomstjänster

Bilagor

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs