Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Omaan käyttöön! Kampanja selventää alkoholin matkustajatuontia toisesta EU-maasta

Valtiovarainministeriö

Omaan käyttöön! Kampanja selventää alkoholin matkustajatuontia toisesta EU-maasta

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2014 klo 07:03
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Saako toisesta EU-maasta tuoda alkoholia verovapaasti? Voiko tuoda samalla kavereillekin? Krista Kososen esittämä sketsihahmo Kristoffer Taxfree kertoo laillisesta alkoholin matkustajatuonnista ja oikoo väärinkäsityksiä tänään 1.10.2014 käynnistyvässä Taxfreevisa-kampanjassa. Kampanjasivulla voi myös testata millainen alkoholintuoja itse on.

Taxfreevisa-viestintäkampanjalla halutaan oikaista yleisimpiä alkoholintuontiin liittyviä väärinkäsityksiä ja ehkäistä laitonta maahantuontia.

Merkittävä osa suomalaisista ei tiedä, että alkoholia voi verovapaasti tuoda toisesta EU-maasta vain oman perheen käyttöön tai lahjaksi ja se tulee kuljettaa itse.  Verovapaasti tuotua alkoholia ei saa esimerkiksi tarjota yrityksen tilaisuuksissa tai myydä maksusta kaverillekaan, ei edes omakustannushintaan.

Uudet ohjemäärät käytössä heinäkuusta - Tulli voi pyytää selvitystä tuonnin tarkoituksesta

Kampanjalla halutaan valottaa myös sitä, mitä uudet alkoholintuonnin ohjetasot tavalliselle suomalaiselle tarkoittavat.

Alkoholintuonnin ohjetasot tulivat voimaan 1.7.2014. Jos tuo alkoholia enemmän kuin laissa mainitun ohjeellisen määrän, tuojan täytyy pyydettäessä antaa Tullille selvitys tuonnin tarkoituksesta.

Tulli arvioi jokaisessa tapauksessa erikseen, tulevatko alkoholituotteet tuojan omaan käyttöön vai kaupalliseen tarkoitukseen. Arviossa tarkastellaan aina kokonaisuutta, jossa yhtenä perusteena on tuotteiden määrä.

Kaupalliseen tarkoitukseen tuodusta alkoholista pitää ilmoittaa Tullille etukäteen.

”Vain omaan sisäiseen käyttöön!” Putous-hahmo Kristoffer Taxfree juontaa alkoholintuonti-visaa

”Halusin osallistua kampanjaan, koska nämä olivat itsellenikin asioita, joista en tiennyt”, kertoo Krista Kosonen. ”On ollut kiva antaa oma panos tärkeään asiaan omalla tavallani.”

Sähköiseen mediaan keskittyvä kampanja käynnistyy 1.10.2014.

Mtv3-kanavan Putous-ohjelmasta tutun Kristoffer Taxfreen juontamissa videoissa soittajat vastaavat alkoholintuontia koskeviin kysymyksiin. Aiheina visailuissa on toisesta EU-maasta tuodun alkoholin myynti, ostaminen sekä mitä ’oma käyttö’ tarkoittaa.

Kampanjasivustolla www.taxfreevisa.fi voi myös testata, millainen alkoholintuoja itse on. Kiperimpiin alkoholintuonnin kysymyksiin pureutuva testi antaa tulokseksi leikkimielisen alkoholintuojan profiilin, jota voi jakaa Facebookissa.

Sivustolta löytyy myös muuta alkoholintuontiin ja alkoholipolitiikkaan liittyvää tietoa sekä materiaalipankki medialle.

Kampanja toteutetaan valtiovarainministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön vetämänä yhteistyössä Tullin, Poliisin, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja oikeusministeriön kanssa.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Liinu Lehto, p. 02955 30221

Tiedottaja Satu Ryynänen, p. 02955 30476

Neuvotteleva virkamies Tanja Nurmi, p. 02955 30335

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs