Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Oamkin pop- ja jazzmusiikin opiskelijat soittavat Pat Methenyn ja Lyle Maysin musiikkia 28.11.

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin pop- ja jazzmusiikin opiskelijat soittavat Pat Methenyn ja Lyle Maysin musiikkia 28.11.

Tiedote.
Julkaistu: 26.11.2012 klo 07:46
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) pop- ja jazzmusiikin suuntautumisvaihtoehdon opiskelijat ovat työskennelleet Pat Methenyn ja Lyle Maysin biisien parissa lehtori Samuli Mikkosen ohjauksella koko syksyn, ja työn tuotokset ovat kuultavissa Kuuloalue-klubilla Oamkin konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu) keskiviikkona 28.11. klo 19. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Pat Metheny Groupin 1980-luvun levyt kuuluvat jazzmusiikin ehdottomiin klassikoihin. Aika on erottanut jyvät akanoista fuusiojazzin osalta, ja huomattava osa tyylisuunnan tuotoksista on jo vaipunut unohduksiin.

Yhdistämällä vaikutteita jazzin historian eri vaiheista, 1960- ja 1970-lukujen taitteen folk rockista, countrysta, brasilialaisesta musiikista, ambientista ja 1900-luvun klassisesta, Metheny onnistui yhdessä kosketinsoittaja Lyle Maysin kanssa luomaan värikylläisen musiikillisen mosaiikin, joka puhuttelee kuulijaa vielä tänä päivänä. Musiikki herättää useimmissa vahvoja mielikuvia: Metheny Groupin kuuntelija on välillä USA:n Keskilännen valtavilla lakeuksilla, ikimetsissä ja vuorilla, hetken päästä Riossa sambakarnevaaleilla ja seuraavassa biisissä katukahvilassa Pariisissa siemailemassa Café Au Laitia.

Samaan aikaan kaikkea sitoo yhteen vahva musiikillinen visio, tekninen taituruus, yhtenäiseksi hiottu soundimaailma sekä sävellyksellinen logiikka, joka yhdistää näennäisesti vastakkaiset musiikilliset elementit saumattomaksi kokonaisuudeksi, ominaissoundiksi.

Muusikot

Janne Kiilakoski – kitarat
Pasi Hiltula – piano, syntetisaattorit
Annette Sinclair – laulu
Ilari Tötterström – basso
Suvi Yliluoma – perkussiot
Olli Estola – perkussiot
Tuomo Jakku – rummut

Lisätietoja

Samuli Mikkonen, pop- ja jazzmusiikin lehtori, 010 272 2790, 040 141 5041, samuli.mikkonen@oamk.fi

 

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs