Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Oamkin Kuuloalue-klubi 31.5.: Jukka Orma & Vuuduun lapset sekä Eaglestreet Gang

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin Kuuloalue-klubi 31.5.: Jukka Orma & Vuuduun lapset sekä Eaglestreet Gang

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2013 klo 08:12
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) pop-/jazz-lukuvuosi päättyy väkevästi kahden huippubändin yhteiskeikkaan 45 Specialissa (Saaristonkatu 12, Oulu) perjantaina 31.5. klo 22. Lavalle nousevat silloin Jukka Orma & Vuuduun lapset sekä Eaglestreet Gang. Luvassa on kaksi eri aikakautta ja varsin erilaista musiikkityyliä, mutta silti asenteellista, energistä ja rohkeasti eteenpäin katsovaa musiikkia. Liput 4,5/2,5 euroa.

Jukka Orma on suomalaisen rockmusiikin legenda, joka tunnetaan paitsi Sielun Veljet -yhtyeen toisena kantavana voimana Ismo Alangon ohella, myös yhteistyöstään Remu Aaltosen, Rauli Badding Somerjoen, Edward Vesalan ja Otto Donnerin kanssa. Rohkea ja visionaarinen tuottaja, rytmisesti ja harmonisesti ennakkoluuloton kitaristi ja energinen lavaesiintyjä Orma on kasannut pop-/jazzmusiikin opiskelijoiden kuljettavaksi musiikillisen matkan, joka luotaa 80-luvun soundeja The Clashin jälkipunkista Pelle Miljoonan ja Tuomari Nurmion kautta Sielun Veljien klassikkobiiseihin.

Eaglestreet Gang on uraauurtava projekti, jossa Oulu-rapin nousevat tähdet ja Oamkin pop-/jazzmusiikin opiskelijat työstävät yhdessä uutta hip hopia. Projektiin on saatu Oulu-rapin parhaita nousevia voimia, joiden kantaaottavat ja älykkäät, silti samaan aikaan rennot ja sujuvat riimit riisuvat aseista kyynisimmänkin kuulijan.

Oululainen rap on muutaman viime vuoden aikana kokenut voimakkaan nousun, kun oululaisen katukielen lyyriset ulottuvuudet oivaltaneet, pohjoisesta kasvuympäristöstään ideoita ammentavat artistit ovat alkaneet kerätä faneja ympäri maan. Antti Hynnisen vetämä Oamkin biitintekokurssi on perehdyttänyt opiskelijat syksystä asti hip hop -tuotantopuolen pitkään traditioon teoriassa ja käytännössä. Opiskelijat ovat perehtyneet muun muassa Madlibin, Dren ja J Dillan tuotantoestetiikkaan ja -tekniikkaan, mutta keikalla kuultavat biitit ovat silti vahvasti tekijöidensä näköisiä. Luvassa on verevää ja tasokasta uutta hip hop -taidetta.

Muusikot

Jukka Orma & Vuuduun lapset

  • Jukka Orma, yhtyeen johto, kitara, laulu
  • Paula Kosonen ja Anne Juurikkamäki, laulu
  • Toni Mattila, kitarat
  • Jaakko Konttila, basso
  • Tuomas Jaatinen, rummut

Eaglestreet Gang

  • Rasse, Johnny S. Castle, Jaakko P. ja Antti, rap
  • Elina Paajanen, Paula Kosonen, Laura Koski, Ilari Tötterström ja Pasi Hiltula, biitit, laulut, intrumentit

Lisätietoja

Samuli Mikkonen, pop- ja jazzmusiikin lehtori, 010 272 2790, 040 141 5041, samuli.mikkonen@oamk.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs