Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Oamk juhlistaa Richard Wagneria oopperakonsertilla 13.5.

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamk juhlistaa Richard Wagneria oopperakonsertilla 13.5.

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2013 klo 08:38
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) laulunopiskelijat ja -opettajat järjestävät harvinaisen oopperakonsertin Richard Wagnerin musiikista maanantaina 13.5. klo 19 Oamkin Konserttisalissa (Kotkantie 1, Oulu). Konserttiin on vapaa pääsy.

Konsertissa kuullaan muun muassa Valkyyria-oopperan kolmannen näytöksen ensimmäinen kohtaus, Valkyyrioiden ratsastus. Samalla tehdään historiaa: suomalaisissa musiikkioppilaitoksissa ei ole tiettävästi koskaan esitetty kokonaista Wagner-konserttia; puhumattakaan, että siihen sisältyisi kohtaus Valkyyria-oopperasta.

Konsertin on ideoinut ja harjoituttanut laulun yliopettaja Airi Tokola, joka myös itse laulaa pääroolin, Brünnhilden osan. Hänen mukaansa vaativan oopperakatkelman esittämisen mahdollistaa Oamkin vahva lauluosasto. Esityksen yhdeksällä naislaulajalla on kaikilla solistinen rooli. Erityisen haastavia ovat Helmwigen ja Sieglinden osuudet. Ne laulaa dramaattinen sopraano Maria Mannermaa, joka erikoistuu opinnoissaan Wagnerin musiikkiin Tokolan johdolla. Konsertti on samalla Mannermaan opinnäytekonsertti. ”Orkesterina” pianon ääressä toimii pianomusiikin lehtori Mikko Heininen.

Toukokuu on otollinen ajankohta konsertille, sillä Richard Wagnerin syntymästä tulee tuolloin kuluneeksi 200 vuotta. Saksalaissäveltäjä ammensi oopperoidensa aiheet germaanisesta ja skandinaavisesta mytologiasta. Valkyyriat ovat skandinaavisen mytologian ratsastavia naishahmoja, joiden tehtävä on valita taistelutantereelta henkiin jäävät ja kuolevat sotilaat. ”Ei elää voi kukaan, ken on Valkyyrian polttavan katseen nähnyt!” toteaa Brünnhilde. Suurelle yleisölle Valkyyria-oopperan kolmannen näytöksen teema on tuttu Coppolan Ilmestyskirja. Nyt -elokuvasta, jossa se säestää hävittäjien lentoa.

Ohjelma

Valkyyriat-oopperan 3. näytös, 1. kohtaus: Brünnhilde: Airi Tokola; Sieglinde: Maria Mannermaa; Gerhilde: Silja Sevonkari; Helmwige: Maria Mannermaa; Ortlinde: Outi Aine-Junttila; Waltraute: Riikka Vuorijärvi; Siegrune: Petra Rissanen; Rossweise: Johanna Kropsu; Grimgerde: Anne Harttunen; Schwertleite: Annemari Moilanen; Wotan: Jaakko Kuusela; ja Mikko Heininen, piano.

Elisabetin aaria oopperasta Tannhäuser: Maria Mannermaa, sopraano, ja Mikko Heininen, piano.

Wolframin laulu iltatähdelle oopperasta Tannhäuser: Jussi Juola, baritoni, ja Mikko Heininen, piano.

Sentan balladi oopperasta Lentävä hollantilainen: Maria Mannermaa, sopraano, ja Mikko Heininen, piano.

Dalandin aaria oopperasta Lentävä hollantilainen: Jaakko Kuusela, basso, ja Mikko Heininen, piano.

Lisätietoja

Airi Tokola, yliopettaja, 040 141 5048, airi.tokola@oamk.fi

Mikko Heininen, lehtori, 040 141 5031, mikko.heininen@oamk.fi

Kuvateksti: Richard Wagnerin syntymän 200-vuotispäivää juhlistetaan Oamkin oopperakonsertilla. Kuva: Miikka Pyy.

Liitetiedostot

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs