Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Nykysirkussarja starttaa elokuussa Oulussa

Oulun juhlaviikot

Nykysirkussarja starttaa elokuussa Oulussa

Tiedote.
Julkaistu: 25.06.2013 klo 08:00
Julkaisija: Oulun juhlaviikot

Flow Productions käynnistää vierailevien nykysirkusesitysten tuonnin Ouluun yhteistyössä laajan kulttuuritoimijoiden verkoston kanssa. Esityssarjan nimi on Flow-sirkus ja se käynnistyy Oulun juhlaviikoilta.

Elokuussa nähdään suomalaisen nykysirkuksen kansainvälisesti menestyneimpiin ryhmiin kuuluvat Cie Nuua ja WHS. Cie Nuua on yksi CircusNext 2012-2013-projektin voittajista ja kansainvälisen uransa alussa, kun taas WHS on kiertänyt maailmaa jo vuosikymmenen ajan.

Luvassa on jongleerausta ja esinemanipulaatiota, taikuutta, akrobatiaa ja tanssia. Myöhemmin syksyllä nähdään Laura Rämän klovnisoolo Osa 5: Muistotilaisuus sekä ilma-akrobaatti Ilona Jäntin Huhu ja muita sooloja. Vierailusarja pyrkii kattamaan nykysirkuksen koko kirjon ja vierailuesityksiä kutsutaan eri puolilta Suomea.

Vierailusarjan tuottaa Flow Productions ja kuratoi tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula. Vuoden 2013 vierailut järjestetään yhteistyössä Oulun juhlaviikkojen, Kulttuuritalo Valveen, uuden Oulun juhlavuoden ja Oulunsalon kulttuuri-instituutin kanssa. Taiteen edistämiskeskus on tukenut hanketta taloudellisesti ja Sirkuksen tiedotuskeskus antaa taustatukea. Myös Oulun Tähtisirkus on mukana hankkeessa siten, että sen oppilaille järjestetään vierailevien taiteilijoiden vetämiä työpajoja.

 

Oulun juhlaviikkojen Ekstrat-sarjassa nähdään elokuussa kaksi teosta:

CIE NUUA: LENTO Valvesalissa 14.8. klo 18

Jonglöörit Olli Vuorinen ja brasilialainen Luis Santori do Vale sekä heliumpallojen maailma. Esitys yhdistää esinemanipulaation, fyysisen teatteri, akrobatian, nukketeatterin, taikuuden ja tanssia. Ensi-ilta Italiassa kesäkuussa.

 

WHS: ODOTUSTILA Valvesalissa 30.-31.8. klo 19

Jonglööri Ville Valo ja taikuri Kalle Nio yhdistävät klassikossaan esineteatteri, taikuuden ja jongleerauksen videoprojisointiin. Esitys on kiertänyt yli 30 maassa.

 

Liput 20/15 € Lippupalvelusta.

 

www.flowprod.fi / www.oulunjuhlaviikot.fi

 

Lisätietoja: Pirjo Yli-Maunula 0400-938164 tai pirjo@flowprod.fi

Liitetiedostot

Oulun elokuussa kuullaan maailmanluokan jazzia keskellä kaupunkia ja kamarimusiikkia kirkossa, nautitaan kitaroinnista ja kuohuista kallioilla sekä metallimusiikin rankimmista rytistyksistä tehdasmiljöössä.

Herkistytään runolle ja performanssille meren äärellä, katsotaan musiikkivideoita kerrankin valkokankaalta tai osallistutaan riemukkaaseen ilonpitoon täpötäydellä Rotuaarin aukiolla ympäri maailmaa tulevan ilmakitaristijoukon kanssa.

www.oulunjuhlaviikot.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs