Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Nykysirkuksen tuoreimmat tuulet esillä Grande Finale -opinnäytetyöfestivaalilla

Turun ammattikorkeakoulu

Nykysirkuksen tuoreimmat tuulet esillä Grande Finale -opinnäytetyöfestivaalilla

Kutsu.
Julkaistu: 07.05.2015 klo 14:29
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

KUTSU LEHDISTÖTILAISUUTEEN

Tänä keväänä Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta valmistuu sirkustaiteilijoita. Tulevaisuuden tekijät esittelevät uunituoreita nykysirkusteoksia opinnäytetyöfestivaaleilla toukokuussa. Lehdistötilaisuus on ti 12.5. klo 10:00 Köysiteatterissa, jossa media saa kokea kaksi erilaista demoesitystä ja haastatella valmistuvia opiskelijoita.

– Esitykset kattavat monipuolisesti tässä päivässä elävän nykysirkuksen koko kirjon. Festivaalien aikana voi yhdessä viikonlopussa nähdä kaikki neljä erilaista ohjelmakokonaisuutta, yhteensä siis kuusitoista erilaista esitystä, kertoo sirkuksen vastaava opettaja Minna Karesluoto.

Valmistuvilla opiskelijoilla on kokemusta monenlaisista estradeista Suomessa ja ulkomailla. Joukossa on muun muassa useampi Turun Tähti 2015 -kisassa mitellyt taituri, myös kisan voittanut Noora Wendelius. Esityksissä on tuulahduksia maailmalta, kuten kiinalaisesta sirkustraditiosta tuttu kynttelikköjen tasapainottelu. 

Teoksissa pyöritään muun muassa Cyr-renkaissa, nähdään illuusioita ja nukketeatteria, nuorallatanssia ja klovneja, pariakrobatiaa unohtamatta. Lisäksi nähdään kokeellinen Recover Laboratory salaisessa paikassa.

Lehdistötilaisuuden tähdet kieppuvat ja taipuvat

Media on tervetullut seuraamaan kahta demoesitystä tulevista opinnäytetöistä. Inari Pölkki ja Nora Luoto esittävät vertikaalikangasnumeron, joka on osa teoksesta Haj Alla. Teoksessa entiset parhaat ystävät kohtaavat vuosien kaunan jälkeen. Tämä opinnäytetyö on Nea Kolehmaisen ja Inari Pölkin yhteistyön tulos.

Toinen demoesitys on pariakrobatiateos, jossa esiintyy Ramona Reinvall yhdessä muutama vuosi sitten valmistuneen Matti Koskelan kanssa. Esitys on saanut inspiraatiota Kiinasta, ja siinä yhdistyy käsilläseisonta ja notkeusakrobatia.

Esitysten jälkeen Köysiteatterin aulassa voi tavata klovnit, jotka esiintyvät Nina Ervastin opinnäytetyöohjauksessa.

Medialla on mahdollisuus haastatella kaikkia esiintyjiä teatterin aulassa esitysten jälkeen.

Tervetuloa!

Lehdistötilaisuus pidetään ti 12.5. klo 10:00 Köysiteatterissa, osoite Linnankatu 56.
Ilmoittautumiset: minna.karesluoto@turkuamk.fi

Tapahtuman Facebook-sivut: https://www.facebook.com/sirkusfinale?fref=ts

Lisätiedot:
Minna Karesluoto
Lehtori
050 598 5261

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs