Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Nykykansanmusiikin helmi Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila Duo TTT-Klubilla 20.2.

Tampereen Työväen Teatteri

Nykykansanmusiikin helmi Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila Duo TTT-Klubilla 20.2.

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2014 klo 09:47
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Suomalaisen nykykansanmusiikin kenties hienostunein kokoonpano, Maria Kalaniemi ja Timo Alakotila Duo, esiintyy TTT-Klubilla torstaina 20.2. klo 19. Perinteestä ponnistavaa maailmanmusiikkia kuullaan nyt TTT-Klubilla ensimmäistä kertaa.

30-vuotistaiteilijajuhlaansa syksyllä viettänyt harmonikkataiteilija, laulaja Maria Kalaniemi on kehittänyt monista eri musiikkityyleistä oman persoonallisen ilmaisunsa ja noussut kansainvälisesti arvostetuksi huipputason muusikoksi, joka on ulkomaankiertueillaan esiintynyt jopa Englannin kuningatar Elisabethille. ”Pyrin soittaessani ennen kaikkea herättämään tunteita, liikuttamaan jotakin niin itsessäni kuin kuulijassani”, Kalaniemi sanoo.

Pianisti Timo Alakotila on soittanut duona Kalaniemen kanssa yli kaksikymmentä vuotta. Myös jazzin ja taidemusiikin keinoja käyttävä Alakotila tunnetaan kyvystään nostaa koskettimiensa sointukäänteillä vahvat melodiat vielä uudelle tasolle. Alakotilan sävellyksiä ovat esittäneet mm. BBC Concert Orchestra ja UMO Jazz Orchestra.

Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan uusin albumi Åkerö sai Emma-palkinnon ja nousi neljännelle sijalle World Music Chart Europe -listalla. Sekä Kalaniemi että Alakotila ovat saaneet taiteilijaprofessorin arvonimen.

TTT-Klubi on avoinna esitysiltoina arkisin klo 18-22 ja viikonloppuisin klo 18-02 (04). Ikäraja 18 vuotta klo 20 jälkeen alkaviin esityksiin. A-oikeudet.

 

TTT-Klubi verkossa:

http://www.ttt-klubi.fi

https://www.facebook.com/TTTKlubi

Pressikuvat:

http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/ttt-klubi-pressikuvat

Artistilinkit:

http://www.mariakalaniemi.com

http://http://www.timoalakotila.net

 

Lisätietoja, haastattelupyynnöt ja pressiliput:

tiedottaja, ohjelmatuottaja Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs