Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Niin kasaria! – 1980-luvun musiikkimuistot talteen

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Niin kasaria! – 1980-luvun musiikkimuistot talteen

Tiedote.
Julkaistu: 28.01.2015 klo 11:32
Julkaisija: Suomalaisen Kirjallisuuden Seura

Elitkö nuoruuttasi 1980-luvulla? Kerro millaisia musiikkiin liittyviä muistoja sinulla on tuolta vuosikymmeneltä!

1980-luku päättyi neljännesvuosisata sitten. Populaarimusiikissa vuosikymmen sisälsi monenlaisia tyylejä ja alakulttuureita: Suomessa oli Eput, Popeda, Pelle Miljoona ja maailmalla puolestaan Clash, U2, Wham ja Stock, Aitken, Waterman – ja kaikkea muuta maan ja taivaan välillä Yleisradion Rockradiota, taivaskanavien musiikkivideotarjontaa ja muita kaupallisia medioita unohtamatta.

Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksen koordinoima Niin kasaria -tutkimusohjelma, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Svenska litteratursällskapet i Finland keräävät 1980-luvulla nuoruuttaan eläneiden suomalaisten musiikkiin liittyviä kertomuksia 1.2.–30.11.2015. Kirjoitusten avulla halutaan hahmottaa, miten musiikki kuului, näkyi ja vaikutti 1980-luvun suomalaisiin nuoriin. Tutkimuksessa kartoitetaan myös, miten tuota aikakautta muistetaan ja mitä merkityksiä musiikille annettiin ja annetaan nykypäivänä.

1980-luvun musiikkimaailmaa voi muistella esimerkiksi kertomalla omasta ja ystäviensä musiikkimausta 1980-luvulla, mistä musiikkia saatiin, kenen kanssa ja missä musiikkia kuunneltiin. Muistoja toivotaan myös uusiin artisteihin tutustumisesta sekä musiikin kuuntelun vaikutteista pukeutumiseen ja harrastuksiin. Kirjoitusten lisäksi kuva-aineisto on tervetullutta.

Parhaat kirjoitukset palkitaan 1980-luvun musiikkiin liittyvillä palkinnoilla. Keruun tuloksista tiedotetaan joulukuussa 2015.

Vastausohjeet: http://www.finlit.fi/niin_kasaria

Lisätietoja:
SKS:n kansanrunousarkisto, p. 0201 131 240, keruu@finlit.fi
professori Petri Karonen, p. 0400 247 388, niinkasaria@jyu.fi

____________________________________________________________________________________________________

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, SKS on vuonna 1831 perustettu tieteellinen seura ja kulttuurijärjestö: tutkimuslaitos, humanistisen tiede- ja tietokirjallisuuden kustantaja, suullisen ja kirjallisen kulttuurin arkisto ja tieteellinen erikoiskirjasto sekä kirjallisuuden viennin ja kääntämisen tukija. Seuraan kuuluu runsaat 3 000 jäsentä ja sen palveluksessa työskentelee tällä hetkellä lähes sata henkeä. www.finlit.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs