Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Mistä Suomi puhui 2013: Touko Tarkki ja Taisto Tammi haetuimpien henkilöiden kärjessä

Aller Media

Mistä Suomi puhui 2013: Touko Tarkki ja Taisto Tammi haetuimpien henkilöiden kärjessä

Tiedote.
Julkaistu: 30.12.2013 klo 07:00
Julkaisija: Aller Media

Mistä Suomi puhui 2013 -raportti kertoo, ketkä suomalaisia kiinnostivat ja mistä vuoden aikana keskusteltiin Suomi24-palvelussa. Haetuimpien henkilöiden kärkiviisikosta löytyvät 8-vuotiaan tytön murhasta tuomittu isä, Taisto Tammi, Alppilan koulun rehtori, Johanna Tukiainen ja mentalisti Noora Karma.

- Moni varmasti ihmettelee, mitä takavuosien tangotähti Taisto Tammi tekee listan kärjessä. Tammi joutui listalle ihan puhtaasti nimikirjainten vuoksi, kun 8-vuotiaan tytön murhanneen isän, Touko Tarkin, nimeä etsittiin kuumeisesti keskustelupalstoilta, tuotepäällikkö Laura Avonius Suomi24-palvelusta  kertoo.

Mentalisti Noora Karma nousi koko kansan tietoisuuteen helmikuussa ennustettuaan jääkiekko-otteluiden tulokset oikein. Johanna Tukiainen on puolestaan ollut keskustelunaiheiden kärkiviisikossa läpi vuoden. Opettajan erottamiseen johtaneet tapahtumat nostivat Alppilan koulun rehtorin Sari Aarniokosken pinnalle nettikeskusteluissa.

Suomi24-palvelusta on myös etsitty lisätietoa julkisuudessa olleista ihmisistä, joiden henkilöllisyyttä ei ole uutisissa paljastettu. Vuoden 2013 aikana palvelusta on ahkerasti jäljitetty muun muassa rikoksentekijöitä, kadonneita henkilöitä, Teemu Selänteen isää ja Haloo Helsinki -yhtyeen solistin muusikkovanhempia.

Kohinaa julkkisten suhdekoukeroista ja tavisten parisuhdepulmista

Edellisvuosien tapaan kotimaiset julkkisjuorut kiinnostivat. Keskusteluissa spekuloitiin mm. Kimi Räikkösen, Jenni Dahlman-Räikkösen ja Hjallis Harkimon suhdekoukeroita. Vuoden luetuimmaksi uutisaiheeksi nousi vielä vuoden lopulla Julia Tukiaisen kuolema, joka keräsi 47 000 lukukertaa muutamassa päivässä.

- Julkkisjuorut ovat yksi kestosuosikki, samoin autoista kiinnostuneet ovat tiivis, aktiivinen ryhmä. Lisäksi keskustelupalstoilta haetaan usein vertaistukea, jos samassa elämäntilanteessa olevia ystäviä ei ole. Usein keskusteluihin hakeudutaan esimerkiksi perhettä perustettaessa ja ensimmäisen lapsen synnyttyä, Avonius kertoo.

Ihmissuhteet olivat pinnalla keskusteluissa läpi vuoden. Niissä pohdittiin muun muassa onko kuntosali hyvä iskupaikka ja mistä tunnistaa masokistinaisen. Keskustelua herättivät myös naisten ihannevartalo, vaimon rahankäyttö ja yh-isät.

Vuodenaikojen vaihtelut näkyivät myös keskustelujen aiheissa. Kesällä pinnalla olivat esimerkiksi mustikan hinta ja minishortsit. Asia-aiheista pinnalla ovat olleet myös Venäjän meteorisade, presidentin palkkiot ja Sveitsin kansalaispalkka.

Suomi24 vuonna 2013

  • Lähes 300 000 uutta käyttäjää
  • Palvelussa on 3000 aktiivista keskusteluketjua
  • Uudistettuun treffipalveluun tuli yli 37 miljoonaa viestiä, kun vastaava luku viime vuonna oli noin 25 miljoonaa
  • Käyttäjien luoman sisällön osuus on kasvanut lähes miljoonalla
  • 6,7 miljoonaa viestiä keskusteluissa eli enemmän kuin suomalaisia on
  • Palvelun aktiivisimmalla käyttäjällä on lähes 17 000 kirjoitettua viestiä; nimimerkillä vapunen esiintyvä henkilö jakaa käyttäjille ilmaiseksi it-tukea ja ohjeita
  • Suosituin palsta oli viime vuoden tapaan Ikävä, johon kirjoitettiin yli 400 000 viestiä.

 

Lisätietoja Mistä Suomi puhui 2013 -koosteesta saa osoitteesta www.suomi24.fi/2013.

 

Lisätietoja:

Pirjo Väyrynen, päällikkö, Suomi24, Aller Media Oy, puh. 050 5713380

Laura Avonius, tuotepäällikkö, Suomi24, Aller Media Oy, puh. 044 796 0069

 

Liitetiedostot

Suomi24 on Aller Media Oy:n omistama, Suomen suurin verkkoyhteisö, jossa TNS Metrixin mukaan vierailee viikoittain yli 1,4 miljoonaa käyttäjää. Verkkoyhteisön yli 2 800 keskustelupalstalle on kirjoitettu jo yli 80 miljoonaa viestiä. Suomi24:n muita palveluita ovat Suomen suosituin treffipalvelu Suomi24 Treffit, sekä neljännesmiljoonan suomalaisen käyttämä sähköpostipalvelu.

Aller Media Oy on innovatiivinen ja moderni mediatalo, joka on tunnettu vahvoista brändeistään. Uskomme vapaaseen sanaan, tiedon avoimuuteen ja vuorovaikutukseen. Aller Median ydinosaamista ovat viihde, lifestyle, digitaaliset mediakonseptit, sosiaalinen liiketoiminta ja sen kehittäminen. Vision ja uudistumiskyvyn ansiosta Aller Medialla on vahva markkina-asema. Aller tuottaa Suomen himotuimmat aikakausbrändit.  Allerin tunnetuimmat tuotemerkit ovat Seiska, Oma Aika, ELLE, Koti ja keittiö, Fit, Katso, TOPModel, Suomi24 ja All Over Press. Yritys työllistää Suomessa noin 250 henkilöä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs