Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Miika Nousiaisen Maaninkavaara ensi-iltaan tiistaina

Tampereen Työväen Teatteri

Miika Nousiaisen Maaninkavaara ensi-iltaan tiistaina

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2015 klo 15:00
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Mediatiedote 28.8.2015 vapaa julkaistavaksi                     

Miika Nousiaisen palkittuun menestysromaaniin Maaninkavaara perustuva näytelmä saa ensi-iltansa Tampereen Työväen Teatterin Kellariteatterissa 1.9. Sen ohjaa Jarno Kuosa, rooleissa nähdään TTT:n Mika Honkanen ja uusi näyttelijäkiinnitys Maija Koivisto.

Talonmies Martti Huttusella, sinivalkoisen urheilun superisällä on unelma ja tavoite. Suomi takaisin kestävyysjuoksun maailmankartalle! Takaisin Lasse Virénin, Kaarlo Maaningan ja Martti Vainion mitalimaininkeihin. Perheen yllättää suru kun poika Jarkko menehtyy epäselvissä olosuhteissa. Ylä-asteikäinen sisko, Heidi, päättää aloittaa juoksun. Toivon kipinä herää – Huttusten juoksutalli juoksee taas. Mikä on tyttären osa, kun valmentajana on oma isä? Ja kestääkö perheen äidin Sirkan huumorintaju ja rakkaus?

Näytelmä kysyy mitä kaikkea ihminen on valmis uhraamaan oman päämääränsä vuoksi. Se kertoo koskettavan tarinan erään suomalaisperheen unelmista ja haaveista. Miika Nousiainen piirtää tarkasti esiin niin traagisia kuin koomisia havaintoja perheen arjesta. Huttusten perheen harrastuksena, tai oikeastaan elämäntapana, on urheilu. Mutta yhtälailla voisi olla kyse mistä tahansa harrastuksesta, josta tulee perheen elämän keskipiste.

Miika Nousiainen palkittiin romaanista Maaninkavaara Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnolla 2009. Palkintolautakunnan mukaan "Maaninkavaara kuuluu suomalaisen urheiluhulluuden mainioihin muistomerkkeihin Juhani Peltosen Elmon rinnalle". Nousiaisen kaikki kolme ilmestynyttä romaania on nähty näyttämöllä.  Vadelmavenepakolaisen (2007) kantaesitys oli KOM-teatterissa, Maaninkavaraan (2000) Suomen Kansallistetterissa ja Metsäjätin (2011) Suomen Kansallisteatterissa.

Jarno Kuosa valmistui ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 2012. Hän on aiemmin ohjannut muun muassa Seinäjoen Kaupunginteatterille Kristian Smedsin kiitetyn näytelmän Jääkuvia.

Näyttelijä Maija Koivisto on valmistunut keväällä 2015 näyttelijäksi ja teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Hänen viimeisin roolinsa on Peppi Pitkätossun rooli Helsingin Kaupunginteatterissa. Syksyllä hän on TTT:ssä mukana Maaninkavaaran lisäksi uudella Improklubilla.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, sari.andersson@ttt-teatteri.fi, 050 5969 069

Pressikuvat
http://www.ttt-teatteri.fi/mediagalleria/maaninkavaara-pressikuvat

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs