Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Miika Muranen ohjaajakiinnitykselle Tampereen Työväen Teatteriin

Tampereen Työväen Teatteri

Miika Muranen ohjaajakiinnitykselle Tampereen Työväen Teatteriin

Tiedote.
Julkaistu: 01.04.2016 klo 13:15
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

Mediatiedote 1.4.2016 vapaa julkaistavaksi           

Miika Muranen on kiinnitetty ohjaajaksi Tampereen Työväen Teatteriin kaksivuotisella sopimuksella. Hänen ensimmäinen ohjauksensa on Tove Appelgrenin suositun kirjasarjan hahmoihin perustuva näytelmä Vesta-Linnea ja Aavelapsen arvoitus. Näytelmä toteutetaan yhteistyössä Teatteri Siperian kanssa. Harjoitukset alkavat maanantaina 4.4. Ensi-ilta on Eino Salmelaisen näyttämöllä 20.9.

–  Kiinnitystarjous tuntui erittäin houkuttelevalta ja olin hyvin otettu, että sitä tarjottiin nimenomaan Suomen yhdestä suurimmista teattereista, iloitsee Miika Muranen. Hänellä on ennestäänkin kokemusta yhteistyöstä teatterinjohtaja Maarit Pyökärin kanssa niin Lahden kaupunginteatterissa kuin Tampereen Työväen Teatterissa.

Miika Muranen valmistui ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta 2009. Freelancerina työskennellyt Miika Muranen on tehnyt 26 ohjausta eri teattereille ympäri Suomen.
– Ajatus siitä, että voin tehdä töitä samassa talossa hetken aikaa jatkumona, tuntui monen vuoden ja monen eri kaupungin vierailurumban jälkeen tarjoukselta, josta ei voi kieltäytyä. TTT on legendaarinen talo, josta haaveilin jo ilmaisutaidon lukiolaisena. Myös tilaisuus ohjata eri kokoisille näyttämöille on kiinnostavaa. Tärkeää kiinnitystarjouksessa oli myös se, että teatteria johtaa juuri Maarit Pyökäri, jota arvostan erityisen paljon. Eli kiinnitystarjousta ei yksinkertaisesti voinut ohittaa.

- Ohjaajana minulle on tärkeintä, että pääsen tekemään eri lajityypin esityksiä. Repertuaariteatterissa saan tehdä ohjauksia draamasta musikaaliin, lastenteatterista komediaan. Teatterissa täytyy olla suuria tunteita. Lavalla saa mieluummin olla pateettisuutta kuin kylmyyttä ja ironiaa. Meidän maailmamme on tällä hetkellä hyvin sarkastinen ja julmakin. Teatterin tulee olla paikka kohtaamiselle. Siellä saa luvan kanssa heittäytyä tunteiden vietäväksi. Minulle ei riitä keskinkertaisuus. Olen tottunut vaatimaan itseltäni paljon ja sen vuoksi vaadin paljon myös työryhmältä. Rima ja tavoitteet täytyy aina laittaa niin korkealle kuin mahdollista. Vain siten voi syntyä jotain kiinnostavaa. Minusta olemme etuoikeutettuja, kun saamme tehdä työksemme teatteria, kertoa tarinoita ja leikkiä.  

Tampereella Murasen viimeisimpiä ohjauksia ovat Tampereen Työväen Teatterin musikaali Desirée – Pieni yösoitto (2015) ja Kaikki on kohta hyvin (2014) sekä Ahaa Teatterin Katve (2016) ja Teatteri Siperian Suorittajat (2015). Muranen toimii Katve-näytelmässä myös käsikirjoittajana ja Suorittajissa sekä käsikirjoittajana että näyttelijänä. Hän on näytellyt kaikkiaan 12:ssa produktiossa ja ollut myös Komediateatteri Arenan toisena taiteellisena johtajana ja Teatteri Siperian jäsenenä. Parhaillaan Muranen viimeistelee maisteriopintoja Teatterikorkeakoulussa näyttelijäntaiteen koulutusohjelmassa.

Muranen innostuu haasteista ja siitä, että saa toteuttaa teatteria monipuolisesti.
- Haluan ohjata monen eri lajityypin esityksiä. Tarvitsen myös haasteita työnkuvaani. Vaikka nyt olenkin TTT:llä ohjaajana, nimittäisin itseäni teatterintekijäksi. Yhtä lailla kuin ohjaaminen myös näytteleminen on osa ammatti-identiteettiäni. Uutena lisänä työnkuvaani on tullut myös käsikirjoittaminen. Tämä kaikki tuntuu hurjalta ja hienolta. Parasta tässä kaikessa on se, etten todellakaan tiedä mitä kaikkea on vielä edessä, Miika Muranen toteaa.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
tiedottaja Sari Andersson, puh. 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi

Miika Murasen kotisivut http://www.miikamuranen.com
Miika Murasen henkilökuva http://www.ttt-teatteri.fi/media-gallery/detail/26554/612323

Lisätietoja Vesta-Linneasta:
http://www.ttt-teatteri.fi/ohjelmisto/vesta-linnea-ja-aavelapsen-arvoitus

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs