Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Maaliskuinen minifestivaali Orionissa: Uutta Quebecista

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Maaliskuinen minifestivaali Orionissa: Uutta Quebecista

Tiedote.
Julkaistu: 11.03.2015 klo 08:16
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti järjestää yhteistyössä Ciné Tapis Rouge -organisaation kanssa uuden quebeciläiselokuvan katselmuksen Orionissa 19.–28.3. Kanadan ranskankielinen elokuva on viime vuosina ollut kovassa nosteessa. Sarjassa nähdään tärkeillä festivaaleilla esiteltyjä pitkiä fiktio- ja dokumenttielokuvia sekä lyhytelokuvia. Sarjan neljäs elokuva on nyt paljastettu. Quebec-teemaan liittyy myös ohjaaja Xavier Dolanin retrospektiivi.

Kesää kaipaaville sopii muun muassa Toronton HotDocsissa ja Berlinalessa nähty dokumenttielokuva The Sower (Le Semeur, 2014). Julie Perronin ohjaustyö on ihastuttavan raikas kuvaus maanviljelijä-taiteilija Patrice Fortier’sta, joka viljelee ja risteyttää puutarhassaan ainutlaatuisia vanhoja lajikkeita.

Cannesin Un Certain Regard -sarjassa debytoinut Sarah Prefers to Run (Sarah préfère la course, 2013) on nuoren juoksijalupauksen kasvutarina. Esikoisohjaaja Chloé Robichaudin elokuvassa Sarahin tunteet poikaystävää kohtaan ovat viileät ja kiinnostus alkaa kohdistua naispuoliseen opiskelijatoveriin.

Pitkän linjan ohjaajan Robert Morinin Trois histoires d’indiens (2014) on algonkini-intiaanien reservaattiin sijoittuva doku-fiktio, jossa risteilee kolme selviytymistarinaa. Morinin katse tähän maailmaan on tarkka, runollinen ja lannistumaton. Elokuva sai ensi-iltansa vuosi sitten Berlinalessa.

Neljäntenä sarjaan on vahvistettu englanninkielinen, Tribecan festivaalilla Yhdysvalloissa palkittu Emanuel Hoss-Desmaraisin Whitewash (2013). Muun muassa Sideways-elokuvasta tunnettu Thomas Haden Church tähdittää talvisiin maisemiin sijoittuvaa rikostarinaa. Näytösten alkukuvina nähdään lyhytelokuvat On Cement, Skyline, Hare Lip ja Traditional Healing.

Maaliskuussa käynnistyi myös quebeciläisohjaaja Xavier Dolanin retrospektiivi. Nämä molemmat sarjat ovat osa Ranskan instituutin koordinoimaa Frankofonia-kuukautta, joka juhlistaa ranskankielisen maailman monimuotoisuutta kulttuurin kautta. 

Uutta Quebecista -sarjan esittely KAVIn sivuilla: kavi.fi/fi/elokuvasarja/uutta-quebecista

Toimittajat voivat pyytää elokuvista katselulinkkejä.

Lisätiedot ja pressikuvat:
Marjo Pipinen, KAVI
marjo.pipinen@kavi.fi, puh. 0295 338 021

Elokuvien trailerit
The Sower: https://vimeo.com/93181507
Sarah Prefers to Run: https://www.youtube.com/watch?v=HMGuE_8HzUs
Trois histoires d’indiens: https://www.youtube.com/watch?v=uvJ14v0hOq8
Whitewash: https://www.youtube.com/watch?v=7J5XS6kY5lI

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs