Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lea Joutseno ja Sirkka Sari loistavat uusissa dvd-julkaisuissa

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Lea Joutseno ja Sirkka Sari loistavat uusissa dvd-julkaisuissa

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2014 klo 15:11
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Valentin Vaalan komediat Rikas tyttö (1939) ja Neiti Tuittupää (1943) ovat nyt myynnissä hyvin varustelluissa verkkokaupoissa, myymälöissä sekä KAVIn keskuksessa Sörnäisissä. Toimittajien on mahdollista pyytää arvostelukappale. Suomi-Filmin klassikot -sarjassa julkaistuilla dvd-levyillä on mukana myös mielenkiintoisia lisämateriaaleja.

Rikkaan tytön pääosassa nähdään Sirkka Sari, jolle elokuva jäi viimeiseksi. Sari menehtyi traagisesti Aulangolla elokuvan päätösjuhlassa. Elokuva aloitti Valentin Vaalan ja elokuvan toista naispääosaa esittävän Lea Joutsenon komediaelokuvien sarjan. Sarin tulkitsema Anni Hall on hemmoteltu seurapiirityttö, jonka elämään kuuluu lähinnä ratsastusta ja juhlimista. Kaikki muuttuu hänen koettuaan ”suuren seikkailun” Vinter-nimisen miehen (Olavi Reimas) pelastaessa hänet humalaisen ahdistelulta.

Lisämateriaaleina nähdään lyhytelokuva Suomi-Filmi Oy:n toiminnasta, Salon Lindbladin vaatemuotia esittelevä mainos sekä komedia Pelle Petteri. Tämä Aino ja Tatu Pekkarisen käsikirjoittama huvinäytelmä kertoo valelääkäriksi ryhtyvästä kunnanlääkärin pojasta, jota esittää Hannes Häyrinen.

Hilja Valtosen Opettajan villikko (1928) -romaaniin perustuvassa Neiti Tuittupäässä seurataan ensin Tipulin (Lea Joutseno) opiskelijaelämää Helsingissä ja myöhemmin hänen uraansa sairaanhoitajana. Vanhaksipiiaksi leimatun Tipulin suosiota kalastelevat sekä sairaalan ylilääkäri että hänen lapsuudenystävänsä viulistina mainetta saavuttanut Erkki Erä (Tapio Nurkka).

Lisämateriaaleina mukana ovat sota-ajan lihan salakauppaa käsittelevä dramatisoitu Sikamainen juttu, WSOY:n kirjailijoita esittelevä Kirjailijoitamme, jossa esiintyvät mm. Mika Waltari, Toivo Pekkanen, Aale Tynni ja Olavi Paavolainen sekä Filmiväkeä talkootouhuissa. Heinätalkoisiin elokuvassa osallistuivat mm. Lea Joutseno, Hilkka Helinä ja Regina Linnanheimo.

Toukokuussa julkaistaan dvd:llä suomalais-neuvostoliittolainen yhteistuotanto Sampo (Aleksandr Ptushko, 1959). Restauroitu elokuva hehkuu upeissa Sovcolor-väreissä!

Lisätiedot, arvostelukappaleet ja pressikuvat:
Marjo Pipinen, viestintässistentti/KAVI
marjo.pipinen@kavi.fi, puh. 0295 338 012

Liitetiedostot

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs