Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lauluilta on syntynyt sukupolven lopusta

Rovaniemen Teatteri

Lauluilta on syntynyt sukupolven lopusta

Tiedote.
Julkaistu: 04.05.2015 klo 11:50
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen kulttuuriyleisö on kuullut Juha Vuoriselta vinkkejä arjen supersankaruuteen teatterinjohtajan esittäessä Perheenisän käsikirjaa Teatteriravintolassa. Ravintolan tarjontaan saadaan naisenergiaa uuden esityksen myötä, kun Me(ne) vaan -lauluilta valmistuu 9. toukokuuta. Me(ne) vaan antaa tarinan suvun naisista viriten yhden sukupolven elämänkaaren lopusta.”Tänä aamuna 92-vuotispäivänäni päätin kirjoittaa viimeisen kirjeen.”, kertoo iltama, jossa teksti, runot ja laulut kuljettavat tarinaa.

Me(ne) vaan -illan valmistavat ja esittävät Eeva Hautala, Anna Laakso ja Juulianna Mäkelä. Sen aikana kuullaan runoja muun muassa Anja Erämajalta ja musiikkia Anna-Mari Kähärältä, Jacques Breliltä sekä uusista ja tutummista musikaaleista. Lisäksi mukana on suomalaista teatterilaulua ja Edith Piafin chansonia.

Me(ne) vaan kertoo rakkaudesta, sen kaipuusta ja etsimisestä sukupolvien vaihtuessa. ”Lauluiltamme kuvaa sitä, kuinka naiset läpi sukupolvien äiteinä, vaimoina ja tyttärinä toistavat samoja virheitä, kaavoja ja kohtaloita. Yhden suvun naisista löytyy usein samankaltaisuuksia tavalla tai toisella. Tarinamme päähenkilö tulee isoäitinsä tyhjään kotiin siivoamaan ja järjestelemään asioita. Hän ymmärtää eläneensä samoja reittejä kuin mumminsakin. Herää kysymyksiä. Oliko mummilla salattavaa, ketä hän rakasti, minkälaisia päätöksiä hän on joutunut tekemään?”, esityksen tekijäkolmikko taustoittaa. Me(ne) vaan on saanut inspiraatiota menneiden sukupolvien jäämistöistä, jotka ovat sisältäneet kirjeitä ja valokuvia. ”Isoäitini elämä on kahdessa laatikossa. Mitä ihmisen elämänkaaresta jää jäljelle, kun nykyään ei kirjoiteta kirjeitä tai tulosteta valokuvia.”, pohtii tarinan koostanut Eeva Hautala. 

Juulianna Mäkelä ja Eeva Hautala ovat työskennelleet näyttelijöinä Rovaniemen Teatterissa kaksi vuotta. Mäkelällä on ollut valmis lauluilta, jota hän on halunnut syventää yhteistyössä Hautalan ja Anna Laakson kanssa. ”On ollut halu tehdä yhteistyötä, koska luominen on mutkatonta ja hedelmällistä. Kun aloittaa ajatuksen, toinen viimeistelee sen.”, Mäkelä kuvaa Me(ne) vaan -illan luomisprosessia. Sen esitykset ovat Rovaniemen Teatterin ravintolassa 9. ja 22. toukokuuta. Lippuja niihin saa teatterilta ja verkkokaupasta.

Lisätietoja saat teatterinjohtaja Juha Vuoriselta (juha.vuorinen@rovaniemi.fi, 0400 282484) ja tuottaja Hanna Yli-Korpelalta (hanna.yli-korpela@rovaniemi.fi, 0400 974702). 

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan reilut 200 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. Esitysten lisäksi Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Teatteri on ollut vuodesta 2011 evakossa peruskorjattavasta Lappia-talosta ja sen esityksiä pääsee syksyyn 2015 saakka katsomaan Rovaniemen teatterikortteliin, Maakuntakatu 3-5:n ja 6-8:n teatteritaloihin. Lisäksi näytelmiä nähdään alueteatterin tuomina Lapin kunnissa.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs