Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lasten Tampere-talo tarjoaa tekemistä lapsille ja nuorille ja kutsuu koko perheen viihtymään

Tampere-talo Oy

Lasten Tampere-talo tarjoaa tekemistä lapsille ja nuorille ja kutsuu koko perheen viihtymään

Tiedote.
Julkaistu: 18.08.2014 klo 11:15
Julkaisija: Tampere-talo Oy

Syksyllä Tampere-talossa on yhä enemmän palveluita ja ohjelmaa, jotka houkuttelevat lapsia ja perheitä viihtymään. Lasten Tampere-talo on uudenlainen palvelukokonaisuus, jonka puitteissa talo tarjoaa ja kehittää ohjelmistoaan ja sisältöjään. Täysin uusia palveluita ovat Lapsiparkki, Café Soolon leikkinurkkaus sekä maskotti Sorsa Sordiino.

Lapsiparkki tarjoaa 3‒12-vuotiaille turvallisen hoitopaikan ja innostavan taide- ja kulttuurielämyksen sillä välin, kun vanhemmat nauttivat konsertista. Lapsiparkki järjestetään syksyllä kuuden konsertin yhteydessä, ensimmäinen 4.9. Teemat nivoutuvat eri maiden ja kulttuurien ympärille. Lapsiparkin hinta on 8 €/lapsi. Vanhemmat voivat varata paikan lapsilleen lipunoston yhteydessä tai saapuessaan konserttiin.

Lapsiparkkitoimintaa hoitaa Kulttuuriosuuskunta Uulu. Vetäjinä on aina vähintään kaksi ammattitaitoista ohjaajaa. Uulu on tamperelainen etnomusikologien, muusikoiden ja kulttuurialan ammattilaisten yritys, joka tuo esille maailman eri musiikkikulttuureita alkuperäisten soitinten, laulujen, tanssien ja leikkien avulla.

Tampere-talo toteuttaa syksyn aikana yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston arkkitehtiopiskelijoiden kanssa lasten leikkipaikan ja puuhanurkkauksen Café Sooloon. Opiskelijat Saara Jokinen ja Tytti Turpeinen pääsevät suunnittelemaan koko perheen oleskeluun innostavan leikkipaikan.

Lasten Tampere-talo saa myös oman maskottinsa, Sorsa Sordiinon. Sorsat tehdään kierrätysmateriaaleista Tampereen Silta-valmennuksessa, joka valmentaa työpajoihin osallistujia työelämään ja opiskeluun. Oman uniikin maskotin voi ostaa Tampere-talosta. Sorsan ovat suunnitelleet taiteilija Päivi Sormunen yhdessä Karita Masalinin kanssa. 

Syksyllä paljon lapsille sopivaa ohjelmaa

‒ Lasten Tampere-talo lisää entisestään talon monipuolisten palveluiden laajaa saavutettavuutta ja eri yleisöjen huomioimista. Nyt haluamme houkutella yhä enemmän lapsia, nuoria ja lapsiperheitä, sanovat toimitusjohtaja Paulina Ahokas Tampere-talosta ja intendentti Helena Hiilivirta Tampere Filharmoniasta.

Vuonna 2013 Tampere-talo ja Tampere Filharmonia järjestivät lähes 70 erilaista lasten- ja nuortentapahtumaa. Niihin osallistui arviolta yhteensä 60 000 kävijää.

Tampere-talossa on syksyn aikana noin 30 lapsille sopivaa tapahtumaa ja konserttia, kuten esimerkiksi Lasten oikeuksien tapahtuma, Lasten itsenäisyyspäivän juhla, Koko perheen joululaulut ja Joutsenlampi-baletit. Tampere Filharmonian lapsille suunnattuihin tapahtumiin kuuluvat lastenkonsertti, jossa kuullaan musiikkisatu Mio, poikani Mio sekä tarinoivat joulukonsertit, joiden antia ovat kauneimmat joulusävelmät ja uusi joulumusiikki. Koko perheen tapahtuma on myös 30.8. järjestettävä Tampere Filharmonian yleisöpäivä, jossa on mahdollisuus tutustua Lapsiparkkiin. 

Filharmonia tarjoaa edelleen tuttuun tapaan koululaisille mahdollisuuden vierailla orkesterin harjoituksissa ja päästä kuuntelemaan koululaiskonsertteja. Näistä tiedotetaan kouluille aina erikseen. Filharmonialla on Nuori kuuntelija -klubi, johon voivat maksutta liittyä kaikki 13–19-vuotiaat musiikin ystävät. Vuonna 2013 erityisesti koululaisille järjestetyissä konserteissa orkesteria kuuli lähes 7 100 lasta. Tampere Filharmonian arkeen tutustui noin 1 800 lasta koululais- ja päiväkotivierailuilla.

Syksyllä 2013 pilotoitu MUKANA-palvelu lisää talon konserttien ja tapahtumien saavutettavuutta yhä laajemmille yleisöille. Konsertti tai tapahtuma tallennetaan ja lähetetään eli striimataan verkossa reaaliajassa yleisöille, joiden ei ole fyysisesti mahdollista saapua taloon. Pilotoinnissa konsertti lähetettiin mm. nuorisopsykiatrian osastolle.

Tampere-talon kummikoulutoiminta tamperelaisten koulujen kanssa käynnistyi vuonna 2013. Linnainmaan koulu on tällä hetkellä talon kummikoulu. Yhteistyön myötä nuoret pääsevät toimimaan mm. koeyleisönä ja asiantuntijoina Tampere-talon kulttuuritapahtumissa ja voivat tehdä TET-harjoittelunsa talossa. 

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Paulina Ahokas, Tampere-talo, puh. 040 5511 551, paulina.ahokas@tampere-talo.fi

Intendentti Helena Hiilivirta, Tampere Filharmonia, puh. 050 414 1445, helena.hiilivirta@tampere.fi

 

Kuvia Lasten Tampere-talosta 

Kuvia Tampere-talosta:

Ulkokuvia 

Kuvia tiloista 

 

Lisätietoja Lasten Tampere-talon palveluista, sisällöistä ja tapahtumista:

www.tampere-talo.fi/lasten-tampere-talo

www.tampere-talo.fi/lapsiparkki

www.tampere-talo.fi/lasten-kanssa-tampere-talossa

www.tampere-talo.fi/tampere-talon-kummikoulutoiminta

www.tampere.fi/filharmonia/nuoret/kouluillejapaivakodeille.html

www.tampere.fi/filharmonia/nuoret/nuoret.html

www.tampere-talo.fi/mukana

www.tampere-talo.fi/mukana-konsertit

Kulttuuriosuuskunta Uulu: uulu.fi/

Silta-valmennus Facebookissa: https://www.facebook.com/siltavalmennus?fref=ts  

Tampere-talo on monipuolinen, laajaa asiakaskenttää palveleva kulttuurin, konserttien ja kokouspalveluiden tarjoaja. Se on Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressikeskus, joka on toistuvasti valittu Suomen kongressitalojen kärkeen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs