Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lappeenrannan kaupunki julistaa haettavaksi nuorten harrastustoiminta-avustuksen vähävaraisille lapsiperheille

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunki julistaa haettavaksi nuorten harrastustoiminta-avustuksen vähävaraisille lapsiperheille

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan sosiaali- ja terveystoimikunta päätti kokouksessaan 7.10.2014 varata vuoden 2015 käyttösuunnitelmaan 50 000 euroa taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevien lappeenrantalaisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Haku toteutetaan sähköisellä hakemuksella osoitteessa www.lappeenranta.fi ja haku on auki 16.4.2015–30.4.2015. 

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkö Sanna Natusen mukaan tuki on suunnattu erityisesti alle 18-vuotiaille lappeenrantalaisille lapsille ja nuorille, joiden harrastaminen on vaarassa keskeytyä perheen tiukan talouden vuoksi. Talouden arviossa huomioidaan perheen tulot ja muun muassa lasten lukumäärä. Hakijan kotikunnan tulee olla Lappeenranta. 

Lappeenrannan kaupungin hyvinvointistrategiaan sisältyvän Sujuva arki -toimenpidekokonaisuuden yhtenä tavoitteena on tukea taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevien lasten ja nuorten harrastus- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia. 

– Vuoden 2014–2018 talouden tasapainotusohjelmassa jouduttiin nostamaan urheiluseuroilta perittäviä tilavuokria ja karsimaan tukia järjestöiltä ja taideoppilaitoksilta.  Harrastusavustuksen tarkoituksena on taata harrastusmahdollisuus myös niille, joiden taloudellinen tilanne on heikko, Sanna Natunen selvittää. 

Tukea myönnetään lukukausi-, tunti- ja kausimaksuihin

Taloudellista tukea voidaan myöntää lukukausi-, tunti- ja kausimaksuihin. Harrastuksen on oltava ohjattua ja säännöllistä, ja harrastuksen järjestäjän tulee toimia Lappeenrannassa. 

Avustuksen haku toteutetaan sähköisellä lomakkeella. Tuki on yksilötukea. Tukea ei myönnetä suoraan ryhmille, harrastusseuroille tai oppilaitoksille.  Yksittäiselle hakijalle myönnetty avustus maksetaan joukkueelle, seuralle, yhdistykselle, kerholle tai oppilaitokselle, missä lapsi tai nuori harrastaa. 

Avustuksen enimmäismäärä harkitaan tapauskohtaisesti. Hakijan tulee täyttää kuitenkin seuraavat kriteerit: 

  1. Kotikunta Lappeenranta
  2. Voimassa oleva tai alkamassa oleva harrastus jossakin seurassa, kerhossa, yhdistyksessä ja/tai oppilaitoksessa, joka toimii Lappeenrannassa
  3. Tulo- ja varallisuusrajat. 

 Myöntämisperusteita tarkistetaan tarvittaessa saatujen hakemusten perusteella. 

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2013 pienituloisuusraja oli 14 260 euroa vuodessa eli 1190 euroa kuukaudessa. Sotkanetin tietojen mukaan 14,6 prosenttia lappeenrantalaisista alle 18-vuotiaista kuului kotitalouksiin, joiden tulot jäävät suhteellisen pienituloisuusrajan alapuolelle vuonna 2012. 

Liikuntatoimen vuonna 2013 tekemän urheiluseurojen harrastusmaksuja koskevan vertailun mukaan lukukausimaksut vaihtelevat muutamasta kymmenestä eurosta tuhansiin euroihin. Taideoppilaitosten lukukausimaksut vaihtelevat 170 eurosta 300 euroon. Lisäksi harrastusvälineet ja mahdolliset esiintymis- ja/tai kisamatkat on usein maksettava erikseen. 

Lisätietoja 

Hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkö Sanna Natunen
puh. 040 522 9373
sanna.natunen@lappeenranta.fi

Rahoitus- ja strategiajohtaja Olli Naukkarinen
puh. 040 512 1580
olli.naukkarinen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs