Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lappeenrannan kaupunginteatteri hakee laulutaitoisia avustajia Kolmen pennin oopperaan

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginteatteri hakee laulutaitoisia avustajia Kolmen pennin oopperaan

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2015 klo 08:51
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginteatteri hakee täysi-ikäisiä laulutaitoisia nais- ja miesavustajia uuden teatteritalon ja suuren näyttämön avajaisnäytelmään Kolmen pennin ooppera. Avustajien valintakoe pidetään uusissa kaupunginteatterin tiloissa (kauppakeskus IsoKristiinan laajennusosa, 3. krs) lauantaina 24.10. klo 13.00. 

Valintakokeessa muun muassa esitetään vapaavalintainen laulu. Teatterinjohtaja ja näytelmän ohjaaja Timo Sokura kehottaa pukeutumaan mukaviin vaatteisiin, joissa on helppo liikkua. Valintakokeeseen voi ilmoittautua etukäteen timo.sokura@lappeenranta.fi tai valintakoepäivänä 24.10. uuden teatterin yleisölämpiössä klo 12.30 alkaen. 

Laulunäytelmän harjoitukset alkavat marraskuussa. Ensi-illat ovat 15. ja 16.1.2016. Kolmen pennin oopperaa esitetään kevätkaudella yhteensä noin 30 kertaa.

 Kaikkien kiinnostuneiden tiedot tallennetaan tulevia esityksiä varten teatterin avustajarekisteriin. 

Kolmen pennin ooppera 

Lappeenrannan uusi kaupunginteatteri aukeaa Bertolt Brechtin ja Kurt Weillin riehakkaan hauskalla ja yhteiskuntasatiirisella laulunäytelmällä Kolmen pennin ooppera. Musiikkinäytelmän ohjauksesta vastaa Timo Sokura, skenografiasta Tarja Jaatinen ja musiikin johdosta Jani Pola. Mukana on koko näyttelijäkunta, vierailijoita ja avustajia sekä orkesteri. 

Klassikkonäytelmä sijoittuu 1900-luvun alun Lontoon alamaailmaan ja marssittaa näyttämölle muun muassa legendaarisen Puukko-Mackien vaimoineen, kerjäläiskaartin ja unohtumattomat laulut. Tarina polveilee kerjäläisvaatehtimosta hevostalliin, ilotalon ja vankilan kautta hirttolavalle. Aikanaan näytelmän paristakymmenestä laulusta tuli supersuosittuja ja parhaiten on jäänyt elämään tuttu Puukko-Mackien balladi. 

Kantaesityksensä Kolmen pennin ooppera sai vuonna 1928 Theater am Schiffbauerdammissa Berliinissä. Saksan kuohuvalla 20-luvulla näytelmä mullisti käsitystä teatterista, vaikutti voimakkaasti nykyaikaisen musikaalin syntyyn ja saavutti suuren suosion. Tätä hyvin aikaa kestävää laulunäytelmää on esitetty yli 10 000 kertaa ja se on käännetty 18 kielelle. 

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Timo Sokura, puh. 040 670 0508
timo.sokura@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs