Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lappeenrannan kaupunginorkesterin kevätkauden huipennus oli huikea nuori kapellimestari Klaus Mäkelä

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginorkesterin kevätkauden huipennus oli huikea nuori kapellimestari Klaus Mäkelä

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2016 klo 12:13
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Kapellimestari Klaus Mäkelän johtama runsasyleisöinen Kevään kohinaa orkesterikonsertti päätti eilen torstaina 19.5. kaupunginorkesterin kevätkauden, joka alkoi tammikuun 6. päivä järjestetyistä Lappeenrannan 18. valtakunnallisten laulukilpailujen finaalista. Katsojia orkesterifinaalissa Yle Teemalla oli tuona iltana 67 000 katsojaa ja radiossa 100 000 kuulijan keskiarvossa. Finaali näkyi internetin satelliittilähetyksin myös ympäri maailmaa.

Kaupunginorkesterin kevät painottui alkupuolesta kamarimusiikkiin ja kamarimusiikillisen osaamisen hiomiseen mm. Uudessa kamarimusiikkisarjassa. Orkesteri tarjosi myös helmikuun alussa lahjana kaupunkilaisille ilmaisen Bravissimo –konsertin, joka vetikin Lappeenranta -salin ääriään myöten täyteen. Loppukevään muita tärkeitä hetkiä olivat Kalevi Ahon uuden saksofonikonserton kantaesitys solistinaan Esa Pietilä, kansainvälisen huippupasunisti-säveltäjän Mike Svobodan musiikkiteatterillinen Alias ja kaupunginteatterin näyttelijöiden kanssa toteutettu vapun musikaalikonsertti. Orkesteri esiintyi myös Saimaa Sinfoniettana yhteistyössä Mikkelin kaupunginorkesterin kanssa, Saimia ammattikorkeakoululla, Lappeenrannan kouluissa ja vanhainkodeissa. Kuulijoita kevään 17 konsertissa oli yhteensä 4812 kuulijaa, joista myytyjä lippuja oli 1750. Keskiarvo kuulijoissa on 283 kuulijaa konserttia kohden, mikä on valtakunnallista keskiarvoa sinfonietta -luokan orkesterien kohdalla.

Kaupunginorkesterin syyskausi käynnistyy elokuun alussa Linnoituksen isännän juhlakonsertilla perjantaina 5.8. klo 18 Kehruuhuoneella johtajanaan ja solistina taiteellinen johtaja Vytautas Lukocius ja konserttimestari Matti Koponen. Syyskauden väreissä solisteiksemme saapuvat mm. kansainväliset huippunimet pianisti Olli Mustonen, sellisti Øyvind Gimse ja viulistit Kolbjørn Holthe sekä Petteri Iivonen.
Orkesteria johtavat taiteellisen johtajamme Vytautas Lukociuksen lisäksi kapellimestarit akateemikko Jorma Panula, Jukka Iisakkila ja Jan Söderblom. Viihteen kärkiniminä solisteina esiintyvät Maria Tyyster ja Mikael Konttinen. Musiikki soi Beethovenista Zappaan, Marzi Nymanista Sinatraan, Mozartista Beethoveniin, Vuoreen ja Sayguniin.

Liput ovat myynnissä Lippupisteissä 6.6.2016 alkaen.

 

Lisätietoja:
Milko Vesalainen, intendentti 040 547 8706

 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs