Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lappeenrannan Joulukadun avajaiset lauantaina 5.12.

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Joulukadun avajaiset lauantaina 5.12.

Tiedote.
Julkaistu: 03.12.2015 klo 08:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Joulukadun kuvakilpailu Instagramissa kutsuu tuunaamaan kuusenkoristeita. 

Lappeenrannan tunnelmallinen Joulukatu aukeaa lauantaina 5.12. Avajaispuheen pitää Lappeenrannan kaupungin II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu klo 12 ja heti sen perään kuullaan Etelä-Karjalan yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtarin joulupuhe. Avajaismusiikista huolehtii Carpe diem kuoro. Ohjelmanumeroiden lisäksi mökeissä myydään jouluisia tuotteita. 

Joulukatu tarjoaa nähtävää ja ihmeteltävää myös lapsille. Avajaispäivänä klo 12–14 joulupukki vastaanottaa lasten lahjatoiveita pukkipisteellä, joka sijaitsee Joulupuistoksi nimetyssä Raatihuoneen puistossa. Joulupukki on tavattavissa pukkipisteellä myös la 12.12. ja su 20.12. klo 12–14. 

– Joulu ei ole joulu ilman pukkia. Joulukadun pukkipiste sijaitsee Raatihuoneen puistossa, joulukuusen juurella. Lapset pääsevät istumaan pukin syliin ja kertomaan toiveensa. Pukki suostuu mielellään myös valokuvattavaksi, tarkentaa tapahtuman projektipäällikkö Heidi Leppänen Markkinointiosuuskunta Luxilta. 

Avajaispäivän hämärtyessä kello 16 Tuliteatteri Petroli esittää näyttävän tulishown. Tuliteatteri esiintyy myös la 12.12. klo 16 ja su 20.12 klo 16.30. Kaikki Joulukadun ohjelmanumerot järjestetään Raatihuoneen puistossa. 

Erityistä Lasten lauantaita Joulukadulla vietetään joulukuun toisena viikonloppuna 12.12., jolloin lapsikuoro Sävelsiivet esiintyy klo 12 ja nuori 16-vuotias taikuri Aatu Itkonen esittää huikeita taikatemppuja klo 15. Joulupukki on tavattavissa klo 12–14 ja ilta huipentuu tuliteatteri Petrolin tuliesitykseen klo 16. 

Kuvakilpailu Instagramissa innostaa käyttämään ja näyttämään kädentaitoja 

#‎jouluenergiaa 

Lappeenrannan Energia ja Markkinointiosuuskunta Lux kutsuvat kaikkia joulumielisiä osallistumaan kuvakilpailuun Instagramissa. Kilpailun ideana on tuunata oma joulukoriste, viedä se Joulukadun joulukuuseen, ottaa siitä kuva ja lisätä Instagramiin hashtagilla ‪#‎jouluenergiaa. Varsinkin nuorten toivotaan innostuvan kuvakilpailusta ja tuovan esiin uudenlaisia ideoita joulukuusen koristeluun. 

Kilpailuaika on 5.–20. joulukuuta 2015. Parhaimmat joulukoristeideat palkitaan ennen joulua Energian laadukkailla ja pehmoisilla paketeilla sekä julkaistaan Lappeenrannan Joulu -somekanavalla Facebookissa. 

Sama henkilö voi osallistua kilpailuun useammalla kuvalla. Osallistua voi vain julkisella Instagram-profiililla, jotta kuvat pystytään näkemään ja pääsee mukaan palkintojen arvontaan. Koristeen voi halutessaan jättää Joulukadun kuuseen inspiraatioksi muille. 

– Joulukoriste voi olla pieni tai iso, kunhan se pysyy kuusen oksalla. Koriste voi olla perinteinen tai moderni, luonnon materiaaleista tai askarteluliikkeiden runsaista tarjonnoista valmistettu. Siinä voi olla kierrätysideaa tai se voi olla kokonaan syötäväkin juttu. Pääasia, että se on osallistujan itsensä tuunaama, kertoo Energian tiedottaja Kirsi Ojapelto

Mikäli osallistuja ei itse pysty julkaisemaan kilpailukuvaa Instagramissa, voi julkaisuapua pyytää Joulukadun Makumajalta sen aukioloaikoina. Markkinointiosuuskunta Luxin jäsenet auttavat kuvaamisessa ja kuvan merkitsemisessä mukaan arvontaan. Makumaja on avoinna koko tapahtuman ajan ma–pe 10–18, la 11–17, su 12–17. 

Lisätietoja kilpailusta ja tarkemmat säännöt on luettavissa Lappeenrannan Energian nettisivuilta osoitteesta lappeenrannanenergia.fi/jouluenergiaa. 

Lappeenrannan Joulukatu järjestetään 5.–20.12.2015 Kauppakadulla, Raatihuoneen puiston edustalla. Joulukatu on avoinna arkisin klo 10–18, lauantaisin klo 11–17 ja sunnuntaisin klo 12–17. Kaksiviikkoinen tapahtuma kokoaa kahteenkymmeneen myyntimökkiin kauppiaita, jotka myyvät jouluisia käsitöitä, herkkuja ja lahjatavaraa. Joulukadulla järjestetään myös monipuolista ohjelmaa, joka painottuu viikonlopuille. 

Tunnelmallisen Joulukadun järjestää Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva Markkinointiosuuskunta Lux yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa. 

Seuraa Joulukadun tapahtumia somekanavilla:

Facebookissa ”Lappeenrannan Joulu” ja ”Lappeenrannan Joulukatu 2015” 
Instagramissa hastageilla #lprjoulukatu, #lappeenranta ja #luxmarkkinointi sekä kuvakilpailua #jouluenergiaa

 

Lisätietoja:

Markkinointiosuuskunta Lux
Projektipäällikkö Heidi Leppänen, puh. 040 410 3277
luxmarkkinointi@gmail.com

Kuvat 2 kpl: joulukadun mökkejä v. 2014 ja #jouluenergiaa-juliste

 

Liitetiedostot

 Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs