Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lappeenrannan Balettigaala tarjoaa kirsikoita lahjapaketissa

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Balettigaala tarjoaa kirsikoita lahjapaketissa

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2014 klo 12:00
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

(Tiedotteen lopussa linkit kuviin.)

Kesäkuun tanssillisen cocktailin liput myyntiin jo jouluksi

Lappeenrannan Balettigaala jatkaa mielenkiintoisten huippukoreografien sarjaa myös vuonna 2015. Lappeenrannan kaupunginteatterin muuton vuoksi yleensä elokuussa järjestetty Balettigaala pidetään ensi vuonna 12. ja 13. kesäkuuta. Tästä syystä myös liput tulevat myyntiin jo jouluksi. Lipunmyynti alkaa Lappeenrannan kaupunginteatterin lippumyymälässä ja internetissä lippupiste.fi -palvelussa 9.12.2014. 

Pääesiintyjäksi saapuu hollantilainen ryhmä Introdans, joka tuo näyttämölle kaksi kokonaista teosta. Luvassa on myös sykähdyttäviä klassisen baletin tulkintoja, joiden osalta ohjelmisto vahvistuu vuodenvaihteen jälkeen. 

Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori kertoo, että vuoden 2015 Balettigaalassa toteutuu vuosien haave saada Introdans esiintymään Lappeenrantaan. 

‒ Pientä esimakua Introdansin tuotannosta tosin saatiin jo vuonna 2013 kahden tanssijan mainioista esityksistä. Introdansin maailmanvalloitus alkoi yli neljäkymmentä vuotta sitten Hollannin Arnhemista, missä ryhmän kotinäyttämö edelleen sijaitsee. Tämän päivän Introdans tunnetaan erityisesti vahvasta teknisestä taituruudesta ja mielenkiintoisesta ohjelmistosta. Ryhmä esiintyy jatkuvasti ympäri maailmaa, Teräsvuori kuvailee.

Introdans esittää Balettigaalassa kaksi kokonaista teosta 

Introdansin teos Maraschino Cherries tarjoilee nimensä veroisia makeita yllätyksiä. Teos saapuu varsin tuoreeltaan Lappeenrantaan, sillä se on luotu Introdansille syyskuussa 2014. Samalla se on myös nuoren kansainvälisen huippukoreografin Cayetano Soton ensiesittäytyminen Pohjoismaissa.

‒ Espanjalainen Soto on tämän hetken kuumimpia koreografinimiä Euroopassa ja Atlantin toisella puolen. On varsin kiinnostavaa saada hänen tuore teoksensa Lappeenrannan Balettigaalaan jo ensi kesäkuussa, Juhani Teräsvuori kertoo.

Toisena teoksena Introdans esittää hollantilaisen Hans van Manenin koreografian Polish Pieces, joka sai ensi-iltansa vuonna 1995 Nederlands Dans Theaterin esittämänä. Teoksessa soi puolalaisen Henryk Mikołaj Góreckin upea musiikkisikermä. 

Teräsvuori arvioi, että mestarikoreografi Hans van Manen on tyylin taituri. Hänen eleetön ja tarkka liikekielensä huipentuu varsinkin teoksen kaksintansseissa elämänmakuiseen lataukseen. Nyt jo yli 80-vuotias van Manen on luonut uransa aikana yli 120 teosta, joita edelleenkin esitetään ympäri maailmaa. Lappeenrannassa hänen koreografioistaan on nähty Viisi tangoa vuonna 2013. 

Lisätietoja 

NordicDance Makers Oy:
Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh.044 362 2202
juhani.terasvuori@nordicdance.com

Tuottaja Irma Salomaa, puh. 050 594 1859
irma.salomaa@nordicdance.com 

Lappeenrannan kaupunki:
Viestintäjohtaja, II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi 

Balettigaalan yhteyshenkilö Eeva-Liisa Tarvainen puh. 0400 553 272
eeva-liisa.tarvainen@pp.inet.fi 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 72 600 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs