Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lappeenrannan Balettigaala avaa kesäkauden loistokkaasti ja päättää vanhan kaupunginteatterin tarinan tanssillisiin kiitoksiin

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan Balettigaala avaa kesäkauden loistokkaasti ja päättää vanhan kaupunginteatterin tarinan tanssillisiin kiitoksiin

Tiedote.
Julkaistu: 21.05.2015 klo 10:58
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Ohjelmisto nyt lopullisessa muodossaan

Lappeenrannan kaupunginteatterin muuton vuoksi yleensä elokuussa järjestetty Balettigaala saapuu kaupunkiin jo kesäkuussa. Näytökset ovat perjantaina 12.6.2015 klo 19 ja lauantaina 13.6.2015 klo 14 ja 19 Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Kaikkiin näytöksiin on vielä lippuja jäljellä. 

Ohjelmisto on nyt viimehetken muutosten jälkeen valmis ja tarjolla on jälleen kerran hieno ja puhutteleva kokonaisuus. 

Pääesiintyjänä hollantilainen Introdans 

Pääesiintyjäksi saapuu hollantilainen ryhmä Introdans, joka tuo näyttämölle kaksi kokonaista teosta kahdelta vahvalta nykykoreografilta.  Hans van Manen edustaa kokemusta ja tyylin taituria. Hän on vuosien varrella luonut yli 120 teosta, joita on nähty ainakin viidenkymmenen balettiryhmän ohjelmistossa ympäri maailmaa. Polish Pieces on yksi hänen käyntikorteistaan.

Espanjalainen Cayetano Soto on tuore tuttavuus huippukoreografien tähtikaartissa.  Lappeenrannassa Soto myös esittäytyy ensimmäisen kerran pohjoismaissa. Maraschino Cherries on herkullinen cocktail maustettuna asiaankuuluvilla kirsikoilla. 

Ryhmä kiertää jatkuvasti ympäri maailmaa ja on noussut hollantilaisen tanssin lähettilääksi ja on ollut mukana myös monilla kuninkaallisilla valtiovierailuilla. Introdans uskoo vahvasti tanssin erityislaatuiseen kieleen, joka puhuttelee kaikkia ihmisiä. 

Klassikot ihastuttavat ja koskettavat 

Tänä vuonna fokus on aikaisempia vuosia vahvemmin myös suurissa balettiklassikoissa. Näemme balettirepertuaarin rakastetuimpia kohtauksia ja koemme suuria tunteita. 

Illan aloittaa Viron Kansallisbaletin ihana Alena Shkatula koskettavalla soololla Kuoleva Joutsen. Teoksen herkän, Camille Saint-Saënsin säveltämän musiikin esittävät soolosellisti Eeva-Maria Pykäläinen ja pianisti Ninni Niemi

Alena esittää myös Prinsessa Ruususen huikean ja vaativan Grand Pas -numeron partnerinsa Denis Klimukin kanssa. Molemmat tanssijat ovat Viron Kansallisbaletin ensitanssijoita. 

Joutsenlammen kolmannen näytöksen suuri kaksintanssi kutsuu näyttämölle Boston Baletin ensitanssijat. Ashley Ellis mustana joutsenena ja Paulo Arrais prinssi Siegfridinä sytyttävät dramaattisen koreografian ja upean musiikin liekkeihin. 

Unkarin Kansallisbaletista saapuu Alexandra Kozmer partnerinaan myös unkarilainen, mutta Saksan Dresdenin Semper Oopperan baletissa tanssiva Istvan Simon. Istvan on Helsingin kansainvälisen balettikilpailun juniorisarjan voittaja vuodelta 2005. Heidän klassikkoteoksensa, gaalaohjelmistojen suosikki, Talisman Pas de deux tarjoaa lavan täydeltä ilotulitusta ja taituruutta. 

Kaikki klassiset taitajamme esittävät myös uudempaa koreografiaa illan aikana. 

Charmikas Davit Galstyan, Ballet du Capitolin ensitanssija Ranskan Toulousesta, nousi viime vuonna yleisön ja kriitikoiden suosikiksi. Hänen Les Bourgeois soolonsa Jacques Brelin musiikkiin nostaa takuuvarmasti tunnelman kattoon tänäkin vuonna. Davit on sekä taitava tanssija että karismaattinen tulkitsija. 

Tule kokemaan unohtumaton balettielämys tähtitanssijoiden seurassa! 

Lappeenrannan Balettigaala rakentuu NordicDance Makers Oy:n ja Lappeenrannan kaupungin yhteistyönä. 

 

Lisätietoja:

NordicDance Makers Oy:
Taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori, puh.040 504 8634
juhani.terasvuori@nordicdance.com

Tuottaja Irma Salomaa, puh. 050 594 1859
irma.salomaa@nordicdance.com

Lappeenrannan kaupunki:
Viestintäjohtaja, II kaupunginsihteeri Alina Kujansivu, puh. 040 724 8776
alina.kujansivu@lappeenranta.fi

Balettigaalan yhteyshenkilö Eeva-Liisa Tarvainen puh. 0400 553 272
eeva-liisa.tarvainen@pp.inet.fi 

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs