Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Lähetyskirkko rokkasi Raskaan Joulun tahdissa – akustisesti

Suomen Lähetysseura

Lähetyskirkko rokkasi Raskaan Joulun tahdissa – akustisesti

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2015 klo 12:56
Julkaisija: Suomen Lähetysseura

Raskasta Joulua 2015 -kiertueen alkutahdit lyötiin 4.11. Suomen Lähetysseuran Lähetyskirkossa, jossa järjestettiin Raskaan Joulun perjantaina ilmestyvän levyn julkistamiskonsertti. Historiansa ensimmäisessä kirkkokonsertissa yhtye esitti kaikki uuden levyn kappaleet solisteina Marco Hietala, JP Leppäluoto ja Ilja Jalkanen.

Raskaan Joulun uusi, Pekka Simojoen Tulkoon joulu -kappaleen mukaan nimetty levy on akustinen, mutta se ei silti tarkoita, että se olisi kevyt.

– Akustisestikin musiikkiin saa aikaiseksi hyvän pohjajytkeen ja jopa shamanistisen hypnoosin. Osa kappaleista kuulostaa eeppisenkin mahtipontisilta akustisuudesta huolimatta, Marco Hietala kertoo.

– Viime joulun alla meitä pyydettiin radioon esittämään pari laulua akustisesti. Harjoittelimme niitä Oulussa Madetoja-salin bäkkärillä ja totesimme, että kuulostaa tosi hyvältä – tästä pitäisi tehdä levy. Siitä se idea sitten lähti, JP Leppäluoto sanoo.

Yleisön reaktioita Hietala ja Leppäluoto eivät osaa aavistaa, mutta sanovat, että kohtahan se nähdään. Muutamia lauluja kuullaan akustisina versioina myös 24.11. alkavalla Raskasta Joulua -kiertueella, joka käsittää 27 konserttia 24 paikkakunnalla. Perjantaina ilmestyy myös video Pieni rumpali -kappaleesta. Siinä vierailevana tähtenä on sellisti Eicca Toppinen.

Raskasta Joulua -dokumentti televisio Nelosella

Marco Hietala on tänä vuonna mukana Lähetyskirkon konsertin lisäksi vain Espoon Metro Areenalla 18.12. Syynä on Nightwishin Euroopan kiertue.

– Tulen Brysselistä vapaapäivänäni Espooseen ja lennän heti seuraavana päivänä Lontooseen, jossa Nightwishillä on konsertti Wembleyn areenalla. Ihan minkä tahansa asian takia en tällaiseen rupeaisi, mutta Raskasta Joulua on minulle sellainen traditio, että pitäähän minun sen kokoontumisajoihin tulla, Hietala sanoo.

Raskasta Joulua on näkyvästi ja kuuluvasti esillä mediassa joulun alla. Heitä kuullaan Radio Rockissa ja nähdään jouluna televisiossa Nelosella Raskasta Joulua -dokumentissa sekä Kauneimmat Joululaulut -mainoksissa.

Raskasta Joulua ja Suomen Lähetysseuran Kauneimmat Joululaulut tekevät yhteistyötä nyt kolmatta vuotta. Levynjulkistamiskonsertin tulot ohjattiin Kauneimmat Joululaulut -kampanjalle Lähetysseuran rauhantyön hyväksi. Lähetysseuran keräyslippaat ovat mukana myös Raskasta Joulua -kiertueella.

www.kauneimmatjoululaulut.fi

Kuvateksti:

Intiimi Lähetyskirkko tarjosi Raskaan Joulun solisteille mahdollisuuden ottaa kontaktia yleisöön eri tavalla kuin suurilla areenoilla. Tunnelma konsertissa oli lämmin ja välitön, siitä nauttivat niin yleisö kuin bändikin. Kuva Kirsi Elo

Liitetiedostot

Suomen Lähetysseura on vuonna 1859 perustettu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, joka toimii 30 maassa yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Lähetysseura on myös ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestö ja yksi Suomen suurimpia kehitysyhteistyöjärjestöjä. www.suomenlahetysseura.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs