Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kuuloalue-klubi: Henry O. & The Oamkgators play Chicago Blues

Oulun ammattikorkeakoulu

Kuuloalue-klubi: Henry O. & The Oamkgators play Chicago Blues

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2012 klo 10:42
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Onko Oulussa ainesta Suomen Chicagoksi? Mikä on bluesin syvin olemus Oulujoen suistomailla? Se on kaikkien kuultavissa 45 Specialissa (Saaristonkatu 12, Oulu) keskiviikkona 7.11. klo 22 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) pop- ja jazzmusiikin opiskelijat ovat syksyn aikana sukeltaneet Chicago bluesin syövereihin yhdessä Henry Ojutkankaan kanssa. The Oamkgators on työstänyt Ojutkankaan johdolla tyylilajin klassikkoja muun muassa Willie Dixonilta, Muddy Watersilta, Koko Taylorilta ja Ruth Brownilta.

Henry Ojutkangas on yksi Suomen kiistattomimpia blues-auktoriteetteja, joka on levyttänyt muun muassa Champion Jack Dupreen kanssa sekä tinkimättä ja taidolla pyörittänyt omaa Henry O' Bandiaan jo reilut parikymmentä vuotta.

Muusikot

Little Henry O. Ojutkangas – laulu, kitara
Anne ”Sleepy Mama” Juurikkamäki – laulu
Kati Cherry Hyvönen – laulu
Hugo ”The Duke” den Hartog – laulu, huuliharppu
Janne Lightnin' Kiilakoski – kitara
Yard Dog Konttila – basso
Tuomas LazyBoy Jaatinen – rummut

Chicagosta tuli bluesin uusi pääkaupunki 1940-luvulta alkaen, USA:n etelävaltioista pohjoisen isoihin kaupunkeihin suuntautuneen muuttoliikkeen myötä. Etelän delta bluesissa täysin akustisesti soineita instrumentteja alettiin vahvistaa sähköisesti, ja laitakaupungilla sijaitsevat, aluksi vain afroamerikkalaisten kansoittamat klubit alkoivat ennen pitkää täyttyä kaikenvärisistä kuulijoista. Bluesin sanoma levisi maailmalle Chess Recordsin ja Bluebird Recordsin tuottamien äänilevyjen myötä.

Lisätietoja

Samuli Mikkonen, pop- ja jazzmusiikin lehtori, 010 272 2790, samuli.mikkonen@oamk.fi

www.oamk.fi
www.45special.com
www.henryo.fi

 

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs