Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kokkolalaisen AMK-opettajan sävellys Toto/Chicago -kokoonpanon uudella levyllä

Centria-ammattikorkeakoulu

Kokkolalaisen AMK-opettajan sävellys Toto/Chicago -kokoonpanon uudella levyllä

Tiedote.
Julkaistu: 23.10.2015 klo 18:23
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Suomalainen musiikintuottaja JRP Records tekee suomalaista musiikkihistoriaa sävellys- ja soittoraitaosuuksillaan tänään Euroopassa ja Yhdysvalloissa julkaistulla kansainvälisellä CD-albumilla.
 
Champlin-Williams-Friestedt (CWF) on kokoonpano, jossa laulajalegendat Bill Champlin (Chicago) ja Joseph Williams (Toto) esiintyvät päärooleissa. Levyn tuottajana toimivat Peter Friestedt, Bill Champlin, Joseph Williams ja Ingmar Åberg. Levyn raidat on äänitetty Los Angelesissa ja Tukholmassa. Mukana on myös maineikkaita studiomuusikkoja, mm. Steve Porcaro (Toto) ja Grammy-voittaja Randy Goodrum.

Kokkolalaiset Janne Peltoniemi ja Petri Rintapää ovat säveltäneet albumille Carry On -nimisen kappaleen yhdessä ruotsalaisen tuottaja-kitaristi Peter Friestedtin kanssa. Peltoniemellä on myös pianoraita kyseisessä levyn kappaleessa. Carry on -kappale samoin kuin koko albumi on kuunneltavissa Spotifyssa: https://open.spotify.com/track/4O0FgFpExCGDKWba6RNLWY

- Tämä on herkkää puuhaa ja kyse on pitkistä ajallisista kaarista – yhteistyö, oikea sisältö, verkostoituminen ja henkilökohtaiset suhteet avainhenkilöihin ovat kaikki kaikessa, toteaa tuottaja Janne Peltoniemi. Olemme pystyneet tarjoamaan sisältöä, joka kiinnostaa kansainvälisiä toimijoita riittävästi. Usein laiha substanssi on pullonkaula tämän tyyppisissä genreissä, jotka nojaavat valtavasti aitoon käsityöhön sävellys- ja tuottamisprosesseissa, Peltoniemi selventää.

JRP Recordsin ovat perustaneet Janne Peltoniemi ja Raine Lonnakko, ja yhdessä Petri Rintapään kanssa verkostoja on luotu vuosien varrella Yhdysvaltoihin ja erityisesti Kaliforniaan, jossa West Coast -musiikkityyli on syntynyt jo vuosikymmeniä sitten.

- Perustimme Kokkolassa 1980-luvulla Mango Machine -yhtyeen, jonka tyylilliset fuusio-jazz-juuret vievät tämän West Coastin ytimeen. Tunnemme tyylin dna:n melko hyvin, ja juuri tämä luo meille mahdollisuuksia, Petri Rintapää kertoo.

- Tämän päivän tilanne on jotakuinkin toteutunut unelma, ja nyt julkistettava levy avaa meille toivottavasti edelleen taas uusia mahdollisuuksia, Janne Peltoniemi lisää.

Leipätyönään liiketalouden yliopettajana Centria-ammattikorkeakoulussa työskentelevälle Peltoniemelle jazzmainen tyyli kulkee mukana myös opettajan työssä. Luennoilla on käsikirjoitus, mutta tarpeen mukaan improvisoidaan ja uusiin tilanteisiin mukaudutaan joustavasti. Peltoniemi ei hämmenny muuttuvissa tilanteissa.

- Kerron myös mielelläni opiskelijoille musiikillisesta puolestani, koska opiskelijoiden on tervettä kuulla, että opettajilla on muitakin ulottuvuuksia kuin mitä usein luokkahuoneessa avautuu, kertoo liiketalouden lisäksi myös pianonsoittoa opettava Peltoniemi.

Lisätietoja:
yliopettaja, KTT Janne Peltoniemi, puh. 040 808 5127, janne.peltoniemi@centria.fi
viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, puh. 044 725 0086, paula.erkkila@centria.fi

- http://www.melodicrock.com/articles/news-feed/2015/09/10/aor-heaven-october-23-releases-announced-cwf-radio-exile
- http://www.facebook.com/WilliamsFriestedt
- www.jrprecords.com

Centria-ammattikorkeakoulun Oy:n osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Centria-ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulu kouluttaa tekniikan, liiketalouden hyvinvoinnin ja kulttuurin aloille.
 
Keskeiset tunnusluvut 2014
 
Koulutusohjelmia                                   22
Opiskelijoita                                          2901
Tutkintoja                                             612
Henkilöstömäärä                                   253 (-14)
Kokonaistuotot                                      26,2 M€ (-14)

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs