Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kiviä taskussa avaa runsaan vierailukuukauden täysillä katsomoilla

Lappeenrannan kaupunki

Kiviä taskussa avaa runsaan vierailukuukauden täysillä katsomoilla

Tiedote.
Julkaistu: 07.03.2016 klo 08:15
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginteatterissa nähdään maaliskuussa useita vierailuesityksiä. Luvassa on elämyksiä pienille lapsille, ratkiriemukkaita iltoja suurella näyttämöllä sekä runollinen konsertti-ilta pienellä näyttämöllä. 

Maaliskuun loppuunmyytyjä vierailuja ovat Helsingin Kaupunginteatterin Kiviä taskussa molemmat esitykset sekä Ismo Leikolan ja Kalle Pylvänäisen kirjoittama Saikkua, kiitos! Lapsille suunnatun nukketeatterin kaikkiin esityksiin sekä Jussi Johnssonin runollisiin konsertti-iltoihin on vielä tilaa. 

Teatteri Karelus
Katariina ja aarrelaiva 

15.3. klo 10, kantaesitys
16.3. klo 10
17.3. klo 10 ja 18 

Emma Jussila-Scherman on käsikirjoittanut, ohjannut ja valmistanut pienelle näyttämölle uuden nukketeatteriesityksen, jossa Suomen historialliset tositapahtumat muuttuvat visuaaliseksi tarinaksi. Teatteri Karelus näyttää, kuinka renessanssi tuotiin keskiaikaiseen Suomeen käytännössä laivan aarrearkuissa. Tässä esityksessä perheen pienimmätkin voivat kokea loistokkaan renessanssiajan ihmeellisyydet. Kiehtovassa ja historiaa avaavassa juonessa löytyy paljon oivallettavaa myös isommille katsojille. 

– Esityksessä pyrin keskustelevuuteen, improvisaatioon ja kuuntelemaan yleisöä. Haluan, että katsoja kokee olevansa osa satutuokiota, jonka minä ja nuket järjestämme, Jussila-Scherman kertoo. 

Esitys on lappeenrantalaisen nukketeatterin, Teatteri Kareluksen 10-vuotisjuhlaohjelmistoa.

Kesto noin 40min, ikäsuositus + 2 vuotta, kaikki liput 10 euroa.
 

Runollinen konsertti-ilta
Iso vai pieni testamentti remix 

22.3. klo 19
30.3. klo 19
5.4. klo 19 

Iso vai pieni testamentti remix -konsertissa Lappeenrannan kaupunginteatterin näyttelijä Jussi Johnsson käy läpi kirjailijajulkkis François Villonin elämäntarinan ja avaa katsojalle kuin varkain taitelijamyytin. Samalla nostetaan uudelleen kuultaviksi Laihon ainutlaatuiset Villon-sävellykset, jotka edustavat vähemmän tunnettua materiaalia hänen sävellystuotannossaan. 

Rock- ja pop-muusikko Samuli Laiho on säveltänyt konsertissa kuultavat laulut myöhäiskeskiajalla eläneen pariisilaisen Villonin runoihin (suom. Veijo Meri). Kiihottaakseen runosuontaan Villon loi itsestään myytin juopporenttutaiteilijana ja vaarallisena rikollisena.

Muhkeista runoista on syntynyt muhkeita lauluja: etnistä, laulelmallista ja rockvaikutteistakin jylinää. Koskettimissa Jani Pola, kitarassa Jarkko Palokas, perkussioissa Mikko Taipale ja bassossa Jorma Nissilä. Konsertin kesto noin 1 tunti, Kaikki liput 25 euroa.

 

Lippujen ennakkomyynti: 

Asiakaspalvelukeskus Winkki

Villimiehenkatu 1 (kaupungintalolla)
ma–ke, pe klo 8−16, to 8–17, puh. 05 616 2220, teatteri@lappeenranta.fi 

Lippupisteen myyntipisteet kautta maan ja lippu.fi

Ovilipunmyynti aukeaa tuntia ennen esitystä teatterilla (3.krs, Kauppakeskus IsoKristiina)

Lappeenrannan kaupunginteatterin väliaikatarjoiluista ja narikasta vastaa Fazer Food Services Oy, jonka myyntipalvelusta tarjoilut voi varata etukäteen myyntipalvelu.lpr-imatra@fazer.fi, puh. 040 716 8097

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs