Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kirkolle uusi virsikirja

Lasten Keskus

Kirkolle uusi virsikirja

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2012 klo 11:43
Julkaisija: Lasten Keskus

Lasten virsi liikuttaa

 Suomen luterilainen kirkko saa uuden virsikirjan, kun uusi Lasten virsi otetaan käyttöön ensimmäisenä adventtisunnuntaina.

Lasten virsi -laulukokoelma on suunnattu erityisesti lapsen käteen, mutta se palvelee myös lasten kanssa eläviä ja toimivia aikuisia niin perhemessuissa, kerhoissa, kouluissa, päivähoidossa kuin kodeissa.

Ensimmäinen Lasten virsi julkaistiin vuonna 1988, mutta kirjan juuret ovat 1800-luvulla ja Pyhäkoululauluja-kirjoissa. Edellinen Lasten virsi ilmestyi vuonna 1997. Uuden kirjan lauluissa korostuu lapsen kokonaisvaltainen suhtautuminen maailmaan, halu liikkua, kokeilla ja koskettaa:

– Näissä lauluissa kaikuu lapsen ääni, lapsen, joka hyppii ja pomppii, leikkii ja laukkaa, pohtii ja ihmettelee. Niissä kuuluu lapsi, joka toivoo tulevansa nähdyksi ja kuulluksi, joka rakentaa kirkkoa omalla olemuksellaan ja on oikea seurakuntalainen, pohtii kirjan toimittaja, kanttori Mari Torri-Tuominen.

 

Lasten virren 170 laulusta puolet on uusia, osa kokonaan kirjaa varten tehtyjä. Uusia teemoja ovat muun muassa luonnonsuojelu sekä surun käsittely. Laulujen kielessä on pyritty konkretiaan ja ymmärrettävyyteen.

– Toisaalta on haluttu tarjota mahdollisimman täysipainoinen kokoelma tässä ja nyt toimivia lauluja. Toisaalta kyse on säilyttämisestä, arvokkaan perinnön jakamisesta uusille sukupolville, kuvailee pastori ja kirjan toimituskunnan jäsen Timo-Matti Haapiainen lauluvalintoja.

 

Lasten virren julkaisee Seurakuntien Lapsityön Keskus ry ja kustantaa Lasten Keskus Oy. Kirjan toimituskuntaan ovat kuuluneet kirjailija, runoilija Anna-Mari Kaskinen, pastori Timo-Matti Haapiainen, kanttori Riikka Jäntti, lapsityönohjaaja Eija Kattelus, lastenohjaaja Margit Kuivalainen, kustannuspäällikkö Eeva Johansson sekä kirjan toimittaja, musiikkikouluttaja ja kanttori Mari Torri-Tuominen.

 

Lasten virsi -kirja julkistetaan ensimmäisenä adventtisunnuntaina 2.12.2012 Helsingin Lauttasaaren kirkon perhemessussa klo 11 (Myllykallionrinne 1). Messussa saarnaa Helsingin piispa Irja Askola. Liturgeina toimivat Lauttasaaren seurakunnan kirkkoherra Juha Rintamäki, pastori Anita Ahtiainen ja koululainen Olli Härkänen. Musiikissa avustavat lapsikuoro ja Markku Perttilän johtama bändi.

Tervetuloa tutustumaan uusiin lauluihin messussa sekä tapaamaan tekijöitä messun jälkeen riisipuurolla klo 12 alkaen!

 

 Haastattelupyynnöt ja lisätietoja: Mari Torri-Tuominen, p. 050 585 1071, mari.torri-tuominen(at)lastenkeskus.fi

 Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, p. 050 4383653, minna.vatja(at)lastenkeskus.fi

 

Lasten Keskus Oy on vuonna 1974 perustettu kustannusliike, joka on tunnettu erityisesti lasten kuvakirjoista sekä kasvatukseen liittyvästä tietokirjallisuudesta.

 Lapsille tarjoamme sisällöllisesti, kielellisesti ja taiteellisesti tasokkaita kirjoja, jotka ilon ja viihtymisen ohella antavat aineksia kasvuun ja itsetunnon vahvistamiseen. Kirjoille on usein tunnusomaista eettiset kysymykset: ystävyys, auttaminen, erilaisuuden hyväksyminen jne. Siksi ne toimivat myös kasvattajan apuvälineinä kotona, päivähoidossa ja koulussa. Ulkomaisten kuvakirjojen lisäksi Lasten Keskus julkaisee kotimaisia kuvakirjoja, saturomaaneja ja lasten tietokirjoja.

 Aikuisille suunnattuja kirjoja Lasten Keskus julkaisee tuotemerkillä LK-kirjat. Kustannamme kasvatukseen liittyvää kirjallisuutta, ohjelmistoja ja oppaita kodeille, päivähoitoon, nuorisotyöhön, kouluille ja seurakunnille. Tuotantoomme kuuluu myös lahjakirjoja, runoja ja proosaa.

 Lasten Keskus Oy toimii tiiviissä yhteistyössä kasvatusalan eri toimijoiden kanssa. Yhtiön kirjatuotannolle on myönnetty lukuisia palkintoja. Vuosittain julkaistavien kirjauutuuksien määrä on 50-60 nimikettä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs