Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Keväällä matkoja Suomeen Kino Tulion ilmaisnäytöksissä

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Keväällä matkoja Suomeen Kino Tulion ilmaisnäytöksissä

Tiedote.
Julkaistu: 21.12.2015 klo 08:56
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Helmikuulta toukokuulle yleisöllä on mahdollisuus nähdä ilmaisnäytöksissä Suomen eri alueita kuvaavia dokumenttielokuvia Kino Tuliossa (Sörnäisten rantatie 25 A, 5. krs, Helsinki). Suomi kankaalla -sarjan näytökset on koottu Kansallisen audiovisuaalisen instituutin KAVIn kokoelmista.

Nelostie on Mainos-TV:n ja Suomen Filmiteollisuuden 10-osainen suursarja vuodelta 1965. Siinä seurataan Suomen pisintä maantietä pohjoisesta etelään. Juontajana toimii ”Mr. Ääni” Hugo Ahlberg ja ohjaajana Olavi Tuomi. Kevään aikana esitetään neljä ensimmäistä jaksoa, joissa matkataan Tenojoelta Pohjanmaalle.

Häme-näytöksessä esitellään lyhytelokuvissa kolme läänin pääkaupungin tittelistä 1950–60-luvuilla kisannutta kaupunkia; Hämeenlinna, Lahti ja Tampere. Mukana on Valentin Vaalan ohjaama kuvaus katoavasta Tampereesta.

Lappi-näytöksessä matkataan mm. Lemmenjoelle ja Nuorgamiin. Niilo Heinon Sompio (1962) esittelee Lappia kansatieteellisestä ja Seppo Huunosen Katso Lappia (1967) modernin matkailun näkökulmasta. Helsinki-osiossa seurataan mm. Heikinkadun (nyk. Mannerheimintien) kehitystä 1930-luvulla, Kallion uudistumista 1960-luvun alussa ja Ympyrätalon valmistumista.

Suomi kankaalla 1.2.­–9.5.2016
Kino Tulio, Sörnäisten rantatie 25 A (5. krs), Helsinki
Vapaa pääsy!

Katso tarkka ohjelmisto: kavi.fi/elokuvasarja/suomi-kankaalla
Katso sarjan traileri: vimeo.com/149396084

Lisätiedot:
Marjo Pipinen, viestintäassistentti
Kansallinen audiovisuaalinen instituutti
marjo.pipinen@kavi.fi. puh. 02953 38021

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs