Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kellokosken sairaalan kohtalonhetket käsillä

Pilgrim Oy

Kellokosken sairaalan kohtalonhetket käsillä

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2015 klo 08:00
Julkaisija: Pilgrim Oy

Ainutlaatuisessa In My Backyard -konsertissa artistit ja potilaat ottavat voimakkaasti kantaa 
Kellokosken sairaalan säilyttämisen puolesta


Kellokosken sairaalan säilyttämisen puolesta noussut suuri kansanliike järjestää sairaalan hyväksi perjantaina 9. lokakuuta tukikonsertin, jossa esiintyy maamme kärkinimiä ja nousevia, mielenkiintoisia kykyjä. Lavalla nähdään Aino VennaMikko PerkoilaSyntinen miesDylan ja Matti Johannes Koivu.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin HUSin hallitus päättää sairaalan kohtalosta konserttia seuraavana maanantaina 12.10.2015. Artistit haluavat kiinnittää huomiota mielenterveyskuntoutujien mahdollisuuteen saada hyvää hoitoa Kellokoskella jatkossakin.

Liput konserttiin maksavat 12 € ja niitä voi ostaa Lippupisteistä ympäri maan. Konsertin lähialueilla lippuja myydään esimerkiksi Järvenpää-talolla sekä Keravan ja Hyvinkään K-Citymarketeissa. Lippupisteen puhelinpalvelun numero on 0600 900900, (1,98 € /min+pvm/mpm), puhelimitse varatut liput voi lunastaa myös kaikista R-kioskeista (tällöin lipun hintaan lisätään 1,5 € toimitusmaksua). Lipun voi ostaa myös suoraan R-kioskilta tapahtumanumerolla 110880.

In My Backyard -konsertissa kuullaan myös potilaiden ääni. 
Kellokosken potilastoimikunnan ja potilaiden, asiakkaiden, läheisten ja ystävien puolesta ehdotetaan,  ettei Kellokosken sairaalan toimintoja lopeteta. 

- Potilaiden näkökulmasta monissa mielipidekirjoituksissa mainitut edut Kellokosken ympäristön terapeuttisesta vaikutuksesta ovat kiistattomat. Myös pääkaupunkiseudulta tuleville potilaille etäisyys ei ole mahdoton, jos sen vastineeksi saa viihtyisät puistot, kävelyreitit sekä joenrantamaisemat. Psykiatrinen hoito on erittäin usein tahdonvastaista, jonka vuoksi on erityisen tärkeää että vastoin tahtoa eristetyt ihmiset saavat viihtyisät ja hyvät puitteet. Tästä syystä olisi myös muistettava kunnioittaa potilaan tahtoa hoitopaikan valinnassa; mikään ei estä esimerkiksi kehittämästä Helsingin alueen psykiatriaa yhdessä Kellokosken kanssa ja katsoa kumpi on vetovoimaisempi ja asiakkaiden mieleen. Isomman kaupungin hälinä ja "ostarihengarit" ym. ympäristötekijät voivat luoda haastavat puitteet järjestää joidenkin potilasryhmien vapaata liikkumista ja siten elämä Helsingin suunnalla voi olla paljon rajoitetumpaa ja vähemmän kuntouttavaa kuin rauhallisessa Kellokosken kylässä. Nähdäksemme ja oman kokemuksemme mukaan Kellokoski ei myöskään ole niin syrjässä, että se eristäisi potilaita muusta yhteiskunnasta. Tässä haasteet ovat enemmänkin pitkäaikaissairaiden erilaisissa "korpisairaaloissa" ja keskelle ei mitään rakennetuissa kuntoutuskodeissa, Kellokosken Potilastoimikunnan puheenjohtaja Tuomo K. sanoo.

Lisätiedot:

Auli Herttuainen
p. 040 1530150

Pelastetaan Kellokosken sairaala! –kampanjakoordinaattori
kellokoski4ever@gmail.com

 

Liitetiedostot

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs