Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Katsojat päättävät lastenesityksen käänteistä

Rovaniemen Teatteri

Katsojat päättävät lastenesityksen käänteistä

Tiedote.
Julkaistu: 29.09.2015 klo 12:57
Julkaisija: Rovaniemen Teatteri

Rovaniemen Teatteri - Lapin Alueteatterin avajaiskausi Lappia-talossa sisältää teatteria perheille, alakouluille ja päiväkodeille. Niille on suunnattu musiikillinen yhden näyttelijän lastenesitys Pilipaliprinsessa, jossa vastanäyttelijät löytyvät päähenkilön matkalaukusta. Erityistä esityksessä on se, että yleisö saa päättää osan tarinan juonenkäänteistä. Näytelmän on käsikirjoittanut alueteatterikuraattori Johanna Virsunen yhdessä näyttelijä Juulianna Mäkelän kanssa. Puvustuksen ja lavastuksen on suunnitellut Ulla-Maija Peltola. Esitykset ovat Lappia-talon kellariteatterin lisäksi Lapin kuntien kouluilla. 

Pilipaliprinsessa on Lili-niminen vilkas tyttö, joka nauttii kaikenlaisista leikeistä. Hän kokee kotiopettajansa ja ystäviensä odottavan tyttöjen käyttäytyvän kuten oikeat prinsessat. Myös hänen tuntemansa satukirjat antavat mallia siitä, mistä kuuluu tykätä, mihin käyttää aikaansa ja mitä pukea päälleen. Lili yrittää kovasti olla kunnon prinsessa mutta huomaa sen hankalaksi. Prinsessan varusteet ovat tiellä, riehuminen on kiellettyä ja riemunkiljahduksia ei sallita. Lili päättää lähteä selvittämään täydellisten prinsessojen ominaisuuksia. Ja kuten lapsen elämään kuuluu, hän sukeltaa seikkailuun mielikuvitusmaailmassaan, omassa huoneessaan.

Pilipaliprinsessan tutkimusretken alkaessa yleisö pääsee rooliin ja saa vaikuttaa juonen kulkuun. Tarinassa on kohtia, joissa katsojat saavat päättää äänestämällä kolmesta vaihtoehdosta. Juoni hyödyntää tuttuja satujen käänteitä, prinsessa esimerkiksi nukkuu herneen päällä ja saa vastaansa metsän eläimiä ja pahoja hahmoja. Retkeä siivittää elävä musiikki, jonka esityksen käsikirjoittajat ovat säveltäneet ja sanoittaneet. 

Pilipaliprinsessa esiintyy ensimmäisen kerran 2. lokakuuta kellariteatteri Saivossa. Näytöksiä on Lappia-talossa aamupäivisin päiväkoti- ja koululaisryhmille sekä arki-iltaisin ja viikonloppuisin perheille. Niiden lisäksi näytelmä on mahdollista nähdä lappilaisissa kunnissa, kun teatteri tuo Pilipaliprinsessan kaikkialle Lappiin kiertueensa mukana. Ensimmäinen kiertue-esitys on 11. marraskuuta Kilpisjärven koululla. 

Alueteatterikuraattori Johanna Virsunen on valmistanut Pilipaliprinsessan oheen tehtäväpaketin ja työpajoja. Tehtäväpaketti on tulostettavissa teatterin verkkosivuilta ja sen avulla katsojat voivat valmistautua esitykseen tai käsitellä kokemaansa teatteriretken jälkeen. Työpajassa sama tapahtuu teatteri-ilmaisun ammattilaisen johdolla draamaharjoitteita tehden. Paja harjoittaa ilmaisu- ja ryhmätyötaitoja, perehdyttää esityksen teemoihin ja antaa tietoa näytelmän taustoista. Työpaja järjestyy tilauksesta Lapin kouluihin tai Lappia-talolle ja sen kesto on oppitunnin mittainen. 


Lisätietoja saat Johanna Virsuselta, johanna.virsunen@rovaniemi.fi, 0400 893329 ja Kati Kuhalta, kati.kuha@rovaniemi.fi, 040 7686672.

Pilipaliprinsessa
Käsikirjoitus Johanna Virsunen ja Juulianna Mäkelä
Lavastuksen ja puvustuksen suunnittelu Ulla-Maija Peltola
Maskit ja kampaukset työryhmä
Valot ja äänet Taito Kantomaa ja Miksa Koponen
Näyttämömies Sami Saari
Pukujen valmistus Suvi-Tuulia Meskuksen johdolla Päivi Niemi ja Ritva Puolamaa
Lavasteiden valmistus Tapani Niskan johdolla Pasi Niska, Sanni Pikkarainen ja Paulus
Musiikit Juulianna Mäkelä, Johanna Virsunen ja Taito Kantomaa

Rooleissa
Prinsessa Lili Johanna Virsunen
Ääninäyttelijät Vesa-Matti Komonen, Outi Nevanlinna ja Helka Periaho


Lapin kiertueen esitykset:
ke 11.11. KILPISJÄRVI Kilpisjärven koulu
to 12.11. HETTA
pe 13.11. MUONIO
ke 18.11. KOLARI Kolarin peruskoulu
to 19.11. TORNIO Seminaarin koulu
pe 20.11. RANUA Kirkonkylän koulu
to 10.12. POSIO Koulukeskuksen liikuntahalli
pe 11.12. TERVOLA Nuorisoseuran talo
ti 16.2. YLITORNIO
ke 17.2. PELLO
to 18.2.  SODANKYLÄ Kitisenrannan koulu
ti 5.4. ÄKÄSLOMPOLO Liikuntahalli / Äkäslompolon koulu
ke 6.4. KITTILÄ
ti 12.4. PELKOSENNIEMI Koulun sali
ke 13.4. SAVUKOSKI Koulukeskuksen sali
to 14.4. SALLA Koulukeskus
pe 15.4. KEMIJÄRVI Kulttuurikeskus

Viikolla 19 esityksiä on vielä Utsjoella, Inarissa ja Ivalossa. Muutokset ovat mahdollisia. 

Liitetiedostot

Rovaniemen Teatteri–Lapin Alueteatteri tarjoaa laajan valikoiman esityksiä erikoisuutenaan paikallisuus.Sen toimintaa ylläpitää Lapin Alueteatteriyhdistys, jonka jäseninä on 14 Lapin kuntaa. Katsojilla on vuosittain valittavanaan keskimäärin 230 näytöstä lasten- ja musiikkiteatteria, klassikoita ja uutuuksia, komediaa ja draamaa. Monet niistä pohjautuvat lappilaisten kirjailijoiden teoksiin tai alueellisiin aiheisiin. 

Rovaniemen Teatteri on elokuussa 2015 palannut Alvar Aallon Lappia-taloon, joka on läpikäynyt peruskorjauksen ja restauroinnin. Teatterin esityksiä pääsee näkemään talon kolmen näyttämön lisäksi alueteatterin tuomina Lapin kunnissa. Suomen pohjoisimmasta ammattiteatterista saa myös puitteet tilaisuuksien järjestämiseen, koulutusta työyhteisöille sekä työpajoja aikuisille, lapsille ja nuorille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs