Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Katso minuun… -elokuvapalkinto Jenni Kangasniemelle ja Aino Sunille

Kirkon tiedotuskeskus

Katso minuun… -elokuvapalkinto Jenni Kangasniemelle ja Aino Sunille

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2015 klo 14:30
Julkaisija: Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon mediasäätiön Katso minuun -palkinnon vuonna 2015 ovat saaneet ohjaajat Jenni Kangasniemi ja Aino Suni lyhytelokuvastaan ”If I ruled”. Palkinto jaettiin Oulun lasten- ja nuortenelokuvien festivaaleilla 21.11.2015.

Tänä vuonna palkinnon saajan valitsi Kirkon mediasäätiön hallituksen jäsen Kirsi Tykkyläinen, joka on työskennellyt muun muassa Moskovan elokuvajuhlien taiteellisena johtajana ja johtanut Suomen elokuvasäätiön kansainvälistä osastoa.

”If I ruled on koskettava, puhutteleva ja vahva vetoomus nuorilta aikuisille. Se on kaunis ja harmoninen elokuva, joka kehottaa: ”Katso minuun, kuule minua”, ja näin toteuttaa palkinnon teemaa yksinkertaisella mutta vaikuttavalla tavalla”, Kirsi Tykkyläinen perustelee valintaansa.

Kangasniemen ja Sunin lyhytelokuva on syntynyt pääkaupunkiseudulla järjestetyn nuorten työpajan lopputuloksena. Dokumenttia ja fiktiota yhdistelevän elokuvan teemat vaihtelevat koulukiusaamisesta rakkaushuoliin. 

Elokuvassa kuusi teinityttöä avautuu asioista, jotka heidän arjessaan harmittavat. He kertovat toiveistaan ja siitä, millaisiksi he haluaisivat tilanteensa muuttaa, jos saisivat itse päättää. Nuoret ovat osallistuneet myös elokuvan käsikirjoittamiseen.

Nyt seitsemättä kertaa jaettu Katso minuun… -palkinto on suuruudeltaan 1500 euroa. Lasten ja nuorten elokuvia tukeva palkinto jaetaan yhdelle kotimaiselle elokuvalle kerrallaan, ja se myönnetään elokuvan ohjaajalle. Palkinnon myöntämisperusteissa painotetaan elokuvien teknistä ja taiteellista korkealaatuisuutta sekä sellaisia teemoja, jotka kutsuvat katsojat pohtimaan kristillistä arvomaailmaa.

Kirkon Mediasäätiö on perustettu vuonna 2005. Sen tarkoituksena on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoperustalta lähtien tukea ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

if-i-ruled-press-photo-1

Lisätiedot:

Kirkon mediasäätiö
Kirkon mediasäätiön asiamies Juha Rajamäki, p. 050 512 4772

 

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on noin neljä miljoonaa jäsentä. Suomen suurin uskonnollinen yhteisö on mukana ihmisten elämän arjessa ja juhlassa ja pitää esillä kristillisiä arvoja yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Kirkon tiedotuskeskus välittää ajantasaista tietoa kirkosta medialle ja suurelle yleisölle. Kirkon verkkosivusto osoitteessa evl.fi

Kirkon viestintä

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs