Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Kansatieteen klassikoita ja live-äänimaisemia. Sakari Pälsi -seminaari elokuvateatteri Orionissa 25.4.

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansatieteen klassikoita ja live-äänimaisemia. Sakari Pälsi -seminaari elokuvateatteri Orionissa 25.4.

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2015 klo 12:33
Julkaisija: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti ja Sakari Pälsin seura ry järjestävät seminaarin kansatieteellisten filmien tekijänä tunnetun Sakari Pälsin (1882–1965) kunniaksi. 

Arkeologi, kirjailija ja valokuvaaja Sakari Pälsin (1882–1965) vauhdikasta elämää ja vuosina 1917–1939 tekemiä kansatieteellisiä elokuvia ovat valottamassa elokuvantekijä Jouko Aaltonen, orientalisti Juha Janhunen, kansatieteilijä Jukka Relas ja KAVIn elokuvatutkija Lauri Tykkyläinen.

Seminaarissa esitellään ja katsotaan elävää kuvaa: Kansatieteellinen Filmi Oy:n 1930-luvun elokuvia, Sakari Pälsiltä mm. Tammelan sianteurastus, Eino Mäkisen ja Kustaa Vilkunan Haaparuuhen synty sekä Esko Aaltosen Kyläkeinuilla ja sysimiiluilla. Pälsin urasta kertovat Kalevi Lavolan Otavan kirjailijoita - Sakari Pälsi sekä Mirja Metsolan dokumentti Jukopliut! Sakari Pälsin monta elämää.

Orionin iltapäivänäytöksenä kello 17 nähdään Kira Jääskeläisen (myös mukana seminaarissa) Beringinsalmella muutama vuosi sitten tekemä dokumenttielokuva Tagikaks – olimme valaanpyytäjiä sekä Sakari Pälsin sata vuotta aikaisemmin samoilla seuduilla kuvaama ainutlaatuinen Arktisia matkakuvia, josta KAVI on vastikään valmistanut digitaalisen kopion.

Mykkäfilmien säestys: Eero Grundström (harmooni, huuliharppu, kantele). Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta valmistunut Grundström on improvisaation mestari, harmoonivelho ja tunnettu monien yhtyeiden, mm. Sväng-kvartetin jäsenenä.

Seminaaripäivä klo 10–17 on kaikille avoin ja maksuton. Orionin iltapäivänäytöksessä klo 17 on voimassa KAVIn normaalit lipunhinnat (6,50 / 5 / 3 €).

Tarkka ohjelma osoitteessa: https://kavi.fi/fi/elokuva/1555766-seminaari-sakari-palsin-elavat-kuvat

Lisätietoja:

- Mirja Metsola, puh +358407527307, metsolamirja@gmail.com

- Sakari Pälsin seuran verkkosivut: https://sakaripalsi.wordpress.com/   

 

 

Liitetiedostot

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen virasto, jonka tehtäviä ovat elokuvien sekä radio- ja televisio-ohjelmien säilyttäminen ja niihin liittyvä tutkimus, audiovisuaalisen kulttuurin edistäminen, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs