Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Jorma Hynninen Oulu Sinfonian solistina

Oulu Sinfonia

Jorma Hynninen Oulu Sinfonian solistina

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 14:58
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Oulu Sinfonian solisti Jorma Hynninen on yksi tunnetuimmista suomalaisista laulajista. Hänen pitkä uransa sisältää yli 60 oopperaroolia, joita hän on esittänyt eri puolilla maailmaa. Hänet tuntee suurin osa suomalaisista, sillä hän on laulanut jokaisessa Suomen kolkassa. Laulamisen ohella hän on toiminut Suomen Kansallisoopperan ja Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana sekä laulumusiikin professorina Sibelius-Akatemiassa.

Hynninen laulaa sarjan Toivo Kuulan keräämiä Eteläpohjalaisia kansanlauluja ja kaksi Aleksis Kiven laulua Einojuhani Rautavaaran oopperasta Aleksis Kivi. Hynninen on tämän oopperan idean isä ja toistaiseksi ainoa pääroolin laulaja. Konsertin muut numerot ovat Erkki Salmenhaaran Suomi – Finland, Rautavaaran Suomalainen myytti ja keskipohjalaisesta kansanmusiikista kumpuava Pehr Henrik Nordgrenin Pelimannimuotokuvia.

Madetojan salissa 24.9. klo 19 alkavassa konsertissa Oulu Sinfoniaa johtaa kapellimestari Juha Kangas, joka on pitkäjänteisellä työllään nostanut Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin maailmanmaineeseen.

Leena Pälli, intendentti

puh. 044 703 7210 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs