Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Ja kitara soi -festivaalin avajaisissa irrotellaan perjantaina 13.11.2015

Lappeenrannan kaupunki

Ja kitara soi -festivaalin avajaisissa irrotellaan perjantaina 13.11.2015

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2015 klo 08:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Musiikkia ja sirkushuveja – hulvatonta taiteellista irrottelua Kehruuhuoneella!
Mitä tapahtuu kun jonglööri ja kitaristi kohtaavat? Entä mitä tekee konserttisalissa saha? 

Ja kitara soi -festivaali käynnistyy Lappeenrannan linnoituksessa perjantaina 13.11. klo 19 kulttuuri- ja tapahtumakeskus Kehruuhuoneella. Avajaiskonsertin ohjelma on suunniteltu pieni pilke silmäkulmassa ja siinä kuultavien kappaleiden tunnelmat vievät kuulijat yllätykselliselle matkalle vaihteleviin musiikkimaisemiin renessanssitansseista aina nykymusiikkiin. Taiteellisesta suunnittelusta vastaa kitarataiteilija Jyrki Myllärinen. 

− Avajaiskonsertin konsepti on musiikin laadusta tinkimättä melko kaukana perinteisestä klassisen musiikin konserttitilanteesta. Myös konsertin kokoonpanot poikkeavat perinteisiksi mielletyistä kamarimusiikkikokoonpanoista: ohjelmassa kuullaan muun muassa jonglöörin ja kitaristin muodostamaa duoa sekä kitaristin ja sahansoittajan muodostamaa duoa, kertoo Myllärinen. − Nähtäväksi jää, uskaltautuvatko muusikot trapetsille.

Konsertissa esiintyvät kitaristit Jyrki Myllärinen ja Niku Martikainen, klarinetisti Lauri Sallinen, viulisti Tiinapriitta Savela ja sirkustaiteilija Tommi Ollikainen. Ohjelmassa kuullaan muun muassa säveltäjä Markus Fageruddin hauskaa nykybluesia ja Teosto-palkitun, kanadalaisen Matthew Whittallin tunnelmallinen A fragile peace kitaralle ja bassoklarinetille.

Hauskan ohjelmallisen kokonaisuuden lisäksi rentoutta Kehruuhuoneen konserttitilanteeseen tuovat varmasti myös sen upeat klubimaiset puitteet. Konserttia voi kuunnella ja katsella rennosti pöydän ääressä istuen.

Lappeenrannassa neljättätoista kertaa käynnistyvä klassisen kitaramusiikin festivaali järjestetään 13.−15.11. kolmen konsertin sarjana Kehruuhuoneella linnoituksessa, vanhalla raatihuoneella ja musiikkiopiston Helkiö-salissa. Festivaalin esiintyjäkaarti koostuu kotimaisista huippusolisteista. 

Tänä vuonna festivaalin teemana on musiikin kuulijoissa herättämät erilaiset tunnetilat. Konserttien tunnelmat vaihtelevat perjantai-illan hauskan avajaiskonsertin klubimaisesta irrottelusta lauantain vakavahenkisen tarinaillan kautta sunnuntain kiehtovaan seikkailuun modernien sointivärien maailmassa. 

Ja kitara soi -festivaalin ohjelma on Lappeenrannan kaupungin tapahtumat-sivulla www.lappeenranta.fi/tapahtumat. Ennakkolippujen myynti alkaa viikolla 40 Lippupisteen myyntipaikoissa sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä kaupungintalolla. Winkki on avoinna ma−pe klo 8−16. 

Lisätietoja: 

Ja kitara soi -festivaalin taiteellinen johtaja
Jyrki Myllärinen, puh. 046 524 0323, jyrki.myllarinen@uniarts.fi

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori
Jorma Kallio, puh. 0400 155 597, jorma.kallio@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs