Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Ja kitara soi 13.−15.11. kolmessa salissa Lappeenrannassa

Lappeenrannan kaupunki

Ja kitara soi 13.−15.11. kolmessa salissa Lappeenrannassa

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2015 klo 08:30
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Ja kitara soi -festivaalin konsertit ovat tunnelmiltaan erisävyisiä. Perjantain rennon hauskasta aloituksesta jatketaan vakavan ja pohdiskelevan lauantain kautta modernin kitaramusiikin kiehtovaan päätökseen.

Lappeenrannassa neljättätoista kertaa käynnistyvä kitaramusiikkitapahtuma järjestetään 13.−15.11. kolmen konsertin sarjana Kehruuhuoneella linnoituksessa, vanhalla raatihuoneella ja musiikkiopiston Helkiö-salissa. Festivaalin esiintyjäkaarti koostuu kotimaisista huippusolisteista. 

Ja kitara soi -festivaalin ohjelma julkaistaan viikolla 38 Lappeenrannan kaupungin tapahtumat-sivulla www.lappeenranta.fi/tapahtumat 

Tänä vuonna festivaalin teemana on musiikin kuulijoissa herättämät erilaiset tunnetilat. Konserttien tunnelmat vaihtelevat perjantai-illan hauskan avajaiskonsertin klubimaisesta irrottelusta lauantain vakavahenkisen tarinaillan kautta sunnuntain kiehtovaan seikkailuun modernien sointivärien maailmassa. Ohjelman taiteellisesta suunnittelusta vastaa kitarataiteilija Jyrki Myllärinen. 

− Tämän vuoden konsertit poikkeavat tunnelmiltaan varsin paljon toisistaan. Se ei suinkaan ole sattumaa, vaan oma tavoitteeni festivaalin ohjelmasuunnittelussa on klassisen musiikin koko kentän ennakkoluuloton esille tuominen. Itselleni kaikki klassisen musiikin käsitteen alle asettuvat tyylisuuntaukset ovat rakkaita, enkä haluaisi unohtaa niistä yhtäkään. Tästä syystä Ja kitara soi -festivaalilla on vuosien varrella kuultu musiikkia keskiajalta aina nykypäivään, taustoittaa Myllärinen tämän vuoden teemaa. 

Tapahtuman taiteellisena johtajana alusta asti toiminut Myllärinen haluaa tarjota yleisölle kutkuttelevan monipuolisia ohjelmakokonaisuuksia, joissa kitara on mukana. 

− Vaikka olen itse kitaristi ja festivaalin nimikin viittaa kitaraan, en silti halua tehdä festivaalista tavanomaista kitarafestivaalia. Uutena konserttitilana kokeillaan tänä vuonna Linnoituksen Kehruuhuonetta. Sen klubimainen tilava konserttisali inspiroi suunnittelemaan festivaalin avajaiskonsertin ohjelmasta rennon ja yllätyksiäkin sisältävän hauskan paketin. 

Lauantain vakavahenkinen tarinakonsertti on konseptiltaan harvinaisempi, ja sen teema, yksilön syrjintä, on ajankohtainen. Sunnuntain päätöskonsertissa kitara on pääroolissa ja festivaalin taiteellisen johtajan kynnet sekä äänihuulet joutuvat koetukselle. 

Ennakkolippujen myynti Ja kitara soi -konsertteihin alkaa viikolla 38 Lippupisteen myyntipisteissä sekä asiakaspalvelukeskus Winkissä kaupungintalolla. Winkki on avoinna ma−pe klo 8−16. 

Lisätietoja:

Ja kitara soi -festivaalin taiteellinen johtaja
Jyrki Myllärinen, puh. 046 524 0323, jyrki.myllarinen@uniarts.fi 

Lappeenrannan kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori
Jorma Kallio, puh. 0400 155 597, jorma.kallio@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs