Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Ilmakitaramestaruus ratkotaan Oulussa ensi viikolla

Ilmakitaransoiton MM-kisat

Ilmakitaramestaruus ratkotaan Oulussa ensi viikolla

Tiedote.
Julkaistu: 22.08.2014 klo 13:22
Julkaisija: Ilmakitaransoiton MM-kisat

19. Ilmakitaransoiton MM-kisat viihdyttää yleisöä Oulussa ensi viikolla. Nelipäiväinen festivaali huipentuu perjantaina MM-finaaliin Rotuaarin aukiolle. Finaali on pääsymaksuton ja ikärajaton tapahtuma.

MM-finaalissa esiintyy kansainvälisten ilmakitaristien lisäksi mieskuuro Huutajat, popduo Ukkosmaine sekä paikallinen tanssiryhmä. Tapahtuman juontaa amerikkalainen koomikko ja ilmakitaraguru Dan ”Björn Türoque” Crane. Esiintyjäkaartia täydentää myös kaksi entistä MM-voittajaa, Justin ”Nordic Thunder” Howard (US) ja Aline ”The Devil’s Niece” Westphal (DE). Tapahtumaa voi seurata suorana netissä livelähetyksen kautta.

Kuten viimevuotisessa yleisöpalautteessakin todettiin, parituntinen MM-finaali väliaikanumeroineen on yllättävän viihdyttävä. Tapahtuman ytimessä on mestaruustaisto, jossa ilmakitaristit kisaavat taiteenlajin paremmuudesta kahden kierroksen voimin. Livemusiikkia väliaikaohjelmistoon tarjoilee rakkauspop-kaksikko Ukkosmaine. Toisella väliajalla nähdään mieskuoro Huutajien ja venäläis-ukrainalaisen ilmakitaristikaksikon esitys ”Oodi maailmanrauhalle”, jossa esiintyjät nousevat kirjaimellisesti korkeuksiin aukiota reunustaville rakennustelineille. 

Myös yleisö pääsee kokeilemaan ilmakitaransoittoa maailmanmestarien opastamana. Ennen kisan käynnistymistä kaksi MM-voittajaa, Nordic Thunder ja Markus Vainionpää, pitävät kaikille avoimen opetustuokion ilmakitaransoiton perusteista Rotuaarin lavalla. Ilmakitaratyöpajan tarjoaa Kaleva.

MM-finaali käynnistyy klo 19.40 ilmakitaratyöpajalla. Finaalin avajaisseremonioihin siirrytään klo 20 ja tapahtuma päättyy noin klo 22.30.

Viimeiset finaalipaikat jaetaan Mustin hevosten karsinnassa

Finalistit on valittu kansallisissa osakilpailussa kevään ja kesän aikana. Viimeinen mahdollisuus finaalipaikkaan avautuu Mustien hevosten karsinnassa ensi viikon torstaina ravintola 45 Specialissa. Kilpailuun on ilmoittautunut parikymmentä kilpailijaa aina Japania myöten, ja vain muutama ilmakitaristi saavuttaa halutun pääsyn finaalitaistoon.

Ilmakitaransoiton MM-kisat tarjoaa kisatapahtumien lisäksi lähiseutumatkailua kansainvälisille ilmakitaraturisteille. Oheisohjelmaa on tarjolla keskiviikosta lauantaihin, alkaen Airientation -lämmittelytapahtumasta festivaalin päättävään Air Off -retkeen Iso-Syötteelle. Tapahtuma värittää elokuisen Oulun juhlaviikkojen päättäjäispäiviä yhdessä Oulun Musiikkivideofestivaalien ja Time Tunnelin kanssa.

19. Ilmakitaransoiton MM-kisat järjestetään Oulussa 27.-30. elokuuta 2014. Tapahtumapaikkoja ovat Rotuaarin aukio, ravintola 45 Special, Tervatoppilan Saunamaailma ja Iso-Syöte. Mustien hevosten karsinta ja MM-finaali ovat pääsymaksuttomia tapahtumia.

www.ilmakitara.fi.
Teaser-video: http://www.youtube.com/watch?v=yTl6-WFrBdg 
Pressikuvat mediagalleriassa: http://www.airguitarworldchampionships.com/en/press/media-gallery/

Ilmakitaransoiton MM-kisat on osa Oulun juhlaviikkoja www.oulunjuhlaviikot.fi

 

Lisätiedot:
Susanna Kyllönen
Tuottaja / Ilmakitaransoiton MM-kisat
p. 044 3280563
susanna@airnestprod.com

 

Ilmakitaransoiton MM- kisojen tarkoitus on edistää maailmanrauhaa. Ilmakitaransoiton ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa. Tämän vuoksi kilpailun päätteeksi kaikki maailman ihmiset kutsutaan soittamaan ilmakitaraa yhtä aikaa, maailman pelastamiseksi.

Oulu - Pohjoisen Skandinavian pääkaupunki

www.oulu.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs