Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Ihmissuhteet ulottuvat luihin ja ytimiin

Arktinen Banaani

Ihmissuhteet ulottuvat luihin ja ytimiin

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 08:45
Julkaisija: Arktinen Banaani

 

Kun tunteet ovat pinnassa, syvälle sisimpään sattuu. Kiroileva siili -sarjastaan tunnettu Milla Paloniemi päivittää tiiviisti En vaan osaa! -sarjakuvablogia, jossa kovasti tekijää muistuttava Milla-hahmo purkaa tuntemuksiaan hyvin vapautuneesti. Paloniemen blogi pääsi kymmenen finalistin joukkoon Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen ”Suomen paras blogi” -kilpailussa 2013.

Milla Paloniemen (s. 1983) 112 osumaa – Sarjakuvataiteilijan päiväkirja sisältää vuoden mittaisen otoksen En vaan osaa! -blogin sarjoista. Maaliskuun 2015 ja kevään 2016 välisenä aikana Millalle ehtii tapahtua paljon. Kirjan sarjakuvat kertovat ihmissuhdesotkuista, rakkaudenkaipuusta, Tinderistä ja naiseudesta nyky-Suomessa. 

Elämä ja ihmiset kolhivat, henki ja ruumis kokevat kovia. 112 Osumaa – Sarjakuvataiteilijan päiväkirja näyttää, ettei tunteita voi padota kuin hetkeksi. Puroista kasvaa tsunameja, jotka paiskovat pientä ihmistä mielen mukaan. 112 Osumaa on ryöpsähtelevä syöksy halki tunteiden risukasan. Kirjan päähenkilö Milla on nuori itsenäinen nainen, jonka elämä vaihtelee suuntaansa rivakkaan tahtiin. 

Nykyään ihmiset, jopa suomalaiset ovat sosiaalisempia kuin koskaan ennen. Opiskelujen ja työnteon ohessa Milla käyttää ahkerasti internetin tarjoamia mahdollisuuksia löytää kumppani, joko sielun täydentäjä tai ainakin hyvän mielen tuottaja. Tulokset ovat vaihtelevia, osa katoaa koneeseen ja toiset häipyvät muuten takavasemmalle. Etsintä jatkuu. 

Milla kokee vahingossa myös henkilökohtaisen rakennemuutoksen, joka on vähällä koitua kohtalokkaaksi. Mutta pohjalaisella sisulla hän puskee eteenpäin, läpi harmaiden päivien ja armottoman arjen.

Paloniemi kirjaa tarkasti todellisuutta muistuttavat hetket sarjakuvaryöpsähdyksiksi. Kirjan värikkyyttä lisää se, että tunteiden välittämiseen tarvittavat työvälineet ovat mitä kulloinkin on käsiin osunut. Kynät vaihtelevat lyijykynästä huopatussiin, paperit ruutuvihkosta ostoskuittiin. 112 Osumaa – Sarjakuvataiteilijan päiväkirja on rehellinen ja elämänkarhea kooste Milla Paloniemen blogisarjakuvista täydennettynä ennennäkemättömillä tarinoilla.

 

Milla Paloniemi

112 osumaa – Sarjakuvataiteilijan päiväkirja

ISBN 978-952-270-307-1

340 sivua. Arktinen Banaani 2016.

 

Lisätiedot, haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt:

Arktinen Banaani, Vesa Kataisto, puh. 040 143 6221, vesa.kataisto@sarjakuva.com

www.arktinenbanaani.fi

Liitetiedostot

 

Arktinen Banaani tunnetaan erityisesti sarjakuvajulkaisuistaan, joiden vahvinta kotimaista kärkeä edustavat B. Virtanen, Fingerpori ja Kamala luonto. Sarjakuvakirjoja yritys on myynyt yli kaksi miljoonaa kappaletta. Viime vuosina kustannustoiminta on laajentunut myös kauno- ja tietokirjallisuuteen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs