Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Ihmeellinen huilu soi aprillipäivän iltana Madetojan salissa

Oulu Sinfonia

Ihmeellinen huilu soi aprillipäivän iltana Madetojan salissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 12:57
Julkaisija: Oulu Sinfonia

Aprillipäivänä eli perjantaina 1.4.2016 klo 19 Madetojan salissa kuullaan viehättävä konsertti, jonka solistiksi nousee myös Oulu Sinfonian kausiesitteen kantta koristava huilisti Emma Tessier. Etelä-Ranskassa, Montpellierin kaupungissa syntynyt Tessier on opiskellut musiikkia Pariisissa ja Torontossa ja hän on toiminut Oulu Sinfonian huilun varaäänenjohtajana vuodesta 2011. Sitä ennen hän soitti mm. Jyväskylä Sinfoniassa ja Lapin Kamariorkesterissa. Ihmeellinen huilu -konsertissa hän esittää 90 vuotta sitten sävelletyn Nielsenin unelmoivan ja taianomaisen huilukonserton.

Oulu Sinfonian ylikapellimestari Johannes Gustavsson on  tällä kertaa valinnut suosimansa pohjoismaisen musiikin rinnalle klassista ja helposti lähestyttävää orkesterien kantaohjelmistoa. Konsertin avausnumerona on Joseph Haydnin sinfonia nro 96,  lisänimeltään Ihme ja konsertin päättää Beethovenin toinen sinfonia. Konsertin kesto on noin 1 h 45 min. 

Kuvassa Emma Tessier (Kuvaaja: Maiju Pohjanheimo)

Liitetiedostot

Oulu Sinfonia on Pohjois-Suomen ainoa ja EU-alueen pohjoisin sinfoniaorkesteri. Orkesterissa soittaa 61 ammattimuusikkoa ja ylikapellimestarina on vuodesta 2013 alkaen toiminut useissa kapellimestarikilpailuissa palkittu Johannes Gustavsson, jonka sopimus jatkuu aina kesään 2018 saakka. Gustavsson pitää erityisen tärkeänä tuoda esiin pohjoismaista musiikkia, minkä lisäksi Oulu Sinfonian ohjelmistossa on säännöllisesti tarjolla myös laaja kattaus eri aikakausien orkesterimusiikkia, lastenkonsertteja, oopperaa ja viihdettä.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs